2 LIKOVNI EXTEMPORE – MEKINJE 2005

V spomin na preminula likovna ustvarjalca Petra Pečevnika in Antona Gosarja, ki ju biografsko povezuje tudi naš kraj Mekinje, in v želji, da v zanimivem naravnem in kulturno zgodovinskem okolju k ustvarjalni pozornosti in izzivom spodbudimo tudi druge, tako domače kot gostujoče likovnike, smo 21. maja 2005 organizirali že 2. likovni ex-tempore MEKINJE 2005.

K sodelovanju na ex-temporu MEKINJE 2005 smo povabili tako ljubiteljske kot poklicne likovne ustvarjalce, delujoče v okviru likovnih društev ali samostojno.

Osemnajstim udeležencem je organizator zagotovil platno (60x 40) ali papir, dela pa so morala biti dokončana v času poteka ex-tempora.

Prodajna razstava lepih in zanimivih slikarskih del je bila krajanom in ljubiteljem slikarskih del dana na ogled 8. novembra 2005 v avli Župnišča v Mekinjah, kjer so slike lahko tudi kupili.

Pridobljena sredstva smo namenili za pokritje stroškov organizacije, za obnovo Mekinjskega doma in za ureditev podstrešnih prostorov, ki bodo namenjena tudi za stalno razstavo slikarskih del.

TEKST: JANEZ KUKEC MEZEG

Add Comment