20. MEKINJSKI KROS – 2. MEMORIAL MIRA PETKA

20. mekinjski kros – tudi letos uspel!

 Letos so imeli prireditelji 20. mekinjskega krosa in 2. memoriala Mira Petka veliko srečo, saj je bil 27. april Dan upora proti okupatorju, ko poteka ta prireditev, ravno na sončno nedeljo. Proga je bila dobro pripravljena, prav tako člani Športno Kulturnega društva Mekinje, pod vodstvom Toma Smolnikarja.

  Na tekmovanje je letos prišlo preko 110 tekačev iz vse Slovenije. Pomerili so se v 17. kategorijah. Med moškimi je bil najboljši Sebastjan Zarnik (KGT Papež), pred drugo uvrščenim Petrom Kastelicem iz AK Domžale, tretje mesto pa si je letos pritekel Marko Spruk, ravno tako član kluba KGT Papež.

Med ženskami je zmagala Eva Aljančič iz AK Domžale druga je bila Meta Klobčič, tretje mesto pa si je pritekla Nataša Aljančič iz kluba tekačev AK Domžale. Poleg najboljšim sta pripadla pokala tudi najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu. Najmlajši je bil dve in pol letni  Tevž Smolnikar, najstarejši pa 70 letni Miha Horvat iz kluba Sulci Kamnik.

 Preko 20 organizatorjev, članov Športno kulturnega društva Mekinje, je poskrbelo, da je bil športni dogodek tudi letos na visoki ravni. Poleg tega pa se v ŠKDM zavedajo, da brez takšnih in drugačnih donatorjev tudi letos ne bi šlo. Zahvaljujejo se predvsem:  Avtoličarstvu in avtokleparstvu Dušan Papež, Zavarovalnici Triglav, Avtomehaniki Cotman, E-missijai Zarji Elektroniki, Mini marketu Malina,podjetju Orbim, Pizzeriji Murka, Občini Kamnik, podjetju Veppo d.o.o., podjetju Calcit, Domu upokojencev Kamnik, Gostinstvu Sklednik, Komunalnemu podjetju Kamnik, Pizzeriji Melita in Bar-u M. Vsi tudi upajo, da bo tudi prihodnji kros v Mekinje privabil še več tekmovalcev, pa tudi gledalcev. 

VIDEO POSNETKI:

http://www.youtube.com/watch?v=OZwgFY0jsz0

Video posnetek prihoda absolutnega zmagovalca 20. Mekinjskega krosa in 2. memoriala Mira Petka, Sebastjana Zarnika na cilj in njegov komentar proge.

http://www.youtube.com/watch?v=1eB7LfaoQP4

Predsednik ŠKDM Gabrijel Resnik podaja oceno letošnjega 20. Mekinjskega krosa.

 

Add Comment