23. Mekinjski kros in 5. memorial Mira Petka

Že 23. leto zapored v Mekinjah na Dan upora proti okupatorju organiziramo tradicionalni vseslovenski tekaški kros. V spomin na dolgoletnega predsednika društva in vsestranskega lokalnega družbenega delavca, je letos obenem potekal tudi že 5. memorial Mira Petka, ki je v Mekinje zopet privabil lepo število tekmovalcev iz vse Slovenije. V 20 kategorijah jih  je po mekinjskih gozdovih in travnikih na 500, 1000, 2000 metrov ter 5 in 10 kilometrov tekomvalo skupaj 146.

Štart najmlajših.

Štart nekoliko starejših.

Štart ene izmed otroških kategorij.

Štart moških in žensk.

10 kilometrsko progo, na kateri so se pomerili moški, starejši od 20 let, je s časom 37 minut in 23 sekund, najhitreje pretekel Gašper Bregar iz Kluba gorskih tekačev Papež, na drugem mestu je za 24 sekund zaostal Peter Kastelic iz AK Domžale, tretje mesto pa si je letos pritekel  Aljoša Smolnikar, ki zastopa barve Tekaškega foruma.  Med ženskami, ki so se pomerile s 5 kilometrsko progo, je  najboljši čas dosegla domačinka  Mojca Flerin, ki je s časom 23:45 za več kot pol minute prehitela drugouvrščeno Evo Aljančič (AK Domžale), tretja pa je bila  Ela Tonin Mali (KGT Papež).

Najboljši trije tekmovalci: 1. Gašper Bregar, 2. Peter Kastelic in 3. Aljoša Smolnikar.

Najhitrejša med tekmovalkami, ki pa so pretekle za polovico krajšo progo kot moški, torej 5 km je bila Mojca Flerin (23:45), pred Evo Aljančič (AK Domžale) in Elo Tonin Mali (KGT Papež).

Poleg tekačev, se je tudi letos krosa udeležilo tudi veliko gledalcev, ki so tako na prijeten način in v na srečo lepem vremenu  preživeli prazničen dan. Vsi prijavljeni tekmovalci  so na koncu,  ob vračilu štartne številke prejeli tudi lepe praktične nagrade, katere sta prispevala podjetji Calcit in Zavarovalnica Triglav. Slednjima  gre poleg dolgoletnega glavnega donatorja društva Avtoličarstva Papež  tudi največja zahvala.

Tekmovalce so spodbujali domačini in drugi prijatelji.

Skupinska slika organizatorjev, nekaterih donatorjev (družina Papež) in kamniških tabornikov, ki so pri organizaciji pomagali s postavitvijo šotora.

Organizatorji se za izvedbo 23. Mekinjskega krosa zahvaljujejo vsem donatorjem društva.
Donatorji letošnjega krosa so bili: Avtoličarstvo Papž, Calcit, Sklednik, d.o.o., E-misija d.o.o., Zavarovalnica Triglav, Avtomehanika Cotman, Veppo, d.o.o. in Denis Sitar, s.p..
Ostali donatorji društva pa so bili: KS Mekinje, Občina Kamnik, Timar, d.o.o., Elgom, s.p., KPK., Emka, d.o.o., Zarja Elektronika, Lestroj, d.o.o., Trgovina Malina, Pekarna Duplica, Gradbeništvo Modec, Picerija Melita, ProKolo in Intersport.
Zahvaljujemo pa se tudi lastnikom zemljišč, po katerih je potekala trasa proge: družini Jašovec, Homar, Gams, Humar, Romšak Jožko, Uršulinskemu  samostanu Meknje.

Tekst in Foto: Matej Slapar, Mohor Vrhovnik,  dr. Damjan Hančič in Jure Ftičar.

Add Comment