25. mekinjski kros in 7. memorial Mira Petka

Za nami je že 26. mekinjski kros in 7. memorial Mira PETKA, ki smo ga skupnimi močmi res  uspešno izpeljali saj je vse potekalo kot mora, še vreme je zdržalo.

kros1

Dogodek s tradicijo, ki traja že četrt stloletja je tudi letos privabil nekaj manj, kot 200 tekačev z vse Slovenije. Čeprav je bilo videti, da jih bo na progi hladil dež je tudi ta počakal, da so vsi prišli čez cilj in slišali svoje ime na razglasitvi. Kot vsako leto so najboljši tekači dobili denarne nagrade, vsaka tekmovalna številka sodeluje tudi v srečelovu, prav tako pa jih na cilju pričaka tudi pogostitev, da obnovijo “pokurjene” kalorije. Veseli smo, da je že petindvajseto leto tekmovanje potekalo kot se gre, za kar gre zahvala tako prostovoljcem kot donatorjem, brez katerih dogodka nebi mogli izpeljati. Seveda pa ne smemo pozabiti na tekače, ki iz leta v leto vračajo in nam dajejo voljo, da vsako leto znova z veseljem organiziramo ta dogodek.

Tekmovalci na startu

Na krosu je nastopilo 187 tekmovalcev v vseh kategorijah od tega 78 v članskih in veteranski kategorijah. Pogrešali smo le nekaj  tekačev, ki so nastopili na tekmi za gorenjski pokal v GORJAH pri BLEDU. Na tekmo so prišli skoraj vsi najbolši tekači z izjemo rekorderja proge Kosovelj Mitja, tako je bila tekma skorajda državno prvenstvo v krosu.

Naj omenim, da je večina tekmovalcev tekmo in progo pohvalila na TEKAŠKEM FORUMU. Zadovoljni so bili tudi s toplim obrokom in nagradami, res je pa da nam je bilo vreme sila naklonjeno.

Tudi tokrat so bili med moškimi v ospredju tekmovalci KGD Papež: prvo mesto je osvojil Sebastjan Zarnik, drugo Gašper Bregar, tretje Branko Kmetič. Med dekleti je bila najhitrejša Mateja Adrovič pred Andrejo Godec in Barbaro Galjot. Rekord proge letos ni padel. Podrobne rezultate si lahko pogledatu tukaj.

Prvo mesto je osvojil Sebastjan Zarnik, drugo Gašper Bregar, tretje Branko Kmetič.

Prvo mesto je osvojil Sebastjan Zarnik, drugo Gašper Bregar, tretje Branko Kmetič.

Zmagovalka krosa Mateja Adrovič, drugouvrščena Andreja Godec ter tretjeuvrščena Barbara Galjot

Zmagovalka krosa Mateja Adrovič, drugouvrščena Andreja Godec ter tretjeuvrščena Barbara Galjot

kros2

Vir: kamničan.si

Add Comment