Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

29. Mekinjski kros kljub dežju uspel

Besedilo in fotografije: Jernej Ftičar

V Mekinjah pod mekinjskim samostanom je 27. aprila, na slovenski državni praznik, potekal že 29. mekinjski kros ter 11. memorial Mira Petka, ki je minil v znamenju dežja. Tako najmlajši kot najstarejši so tekmovali po blatni progi, gledalci pa so lahko videli tudi kar nekaj padcev, vendar se noben udeleženec na spolzki in blatni progi ni poškodoval, tekači pa so bili nad razgibanim in raznolikim terenom proge navdušeni.
Tekači vseh starosti so se ponovno pomerili v teku skozi teren, ki marsikomu predstavlja prevelik zalogaj, ter se borili za nagrade ter za mesto na najvišji stopnički. V cilju, ki je bil letos prestavljen na novo igrišče, je tekmovalce čakal topel obrok. Kros je zaznamovalo že tradicionalno deževje, kar pa v Mekinjah ni pokvarilo športnega vzdušja.
29. mekinjski kros so otvorili najmlajši, dečki in deklice od leta rojstva 2009 naprej, ki so se pomerili pri teku na 500 metrov, najmlajši udeleženec krosa pa je štel komaj leto in pol.Tem so sledili malo starejši otroci, ki so se pomerili na 500, 1000m in 2000m, nato moški in ženske 5 kilometrov, najbolj vzdržljivi pa so se pomerili na 10 kilometrski progi. Najstarejši udeleženec je štel kar 75 let. Poleg tekačev pa je na progi nastopilo kar nekaj štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplini canicross. Čestitamo vsem tekmovalcem, ne samo tistim na stopničkah, za udeležbo na krosu v tako težkih vremenskih razmerah.

[trx_button type=”square” style=”filled” style_color=”original” size=”medium” color=”#FFFFFF” bg_color=”#EE0B0F” link=”http://mekinje.info/wp-content/uploads/2017/04/Rezultati-Mekinjski-kros-2017.pdf” popup=”no” top=”inherit” bottom=”inherit” left=”inherit” right=”inherit”]REZULTATI 29. MEKINJSKEGA KROSA[/trx_button]