Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

31. Mekinjski kros v znamenju dežja

Tekači vseh starosti so se ponovno pomerili v teku skozi teren, ki marsikomu predstavlja prevelik zalogaj, ter se borili za nagrade ter za mesto na najvišji stopnički. Proga je bila letos naklonjena mlajšim tekačem, saj je bila proga zanje suha, starejše tekače pa je na progi ujelo sedaj že tradicionalno mekinjsko deževje. A kljub temu ni prišlo do večjih poškodb tekmovalcev, v cilju pa je tekmovalce čakal topel obrok.

Progo  so otvorili najmlajši, dečki in deklice, ki so se pomerili pri teku na 500 metrov, najmlajši udeleženec krosa pa je štel komaj leto in pol. Tem so sledili malo starejši otroci, ki so se pomerili na 500, 1000m in 2000m, nato moški in ženske 5 kilometrov, najbolj vzdržljivi pa so se pomerili na 10 kilometrski progi.

Poleg tekačev pa je na progi nastopilo okrog 20 štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplini canicross, letos že 7. leto zapored. Sprva vznemirjeni kužki so progo zlahka premagali, saj so bili vsi tekmovalci in njihovi pasji prijatelji dobro pripravljeni.

Hvala vsem, ki ste tekmovali, vsem, ki ste tudi v deževnem vremenu navijali, in našim sponzorjem (med katerimi izpostavljamo Športno unijo Slovenije), ki so skupaj z nami omogočili 31. mekinjski kros in 13. memorial Mira Petka.

Jernej Ftičar, ŠKD Mekinje

Projekt je sofinancirala Športna Unija Slovenije