6 urni KOŠARKARSKI MARATON

V soboto, 9. oktobra smo v Mekinjah, na prakirišču pred tovarno Kemostik, organizirali 6. urni košararski maraton, na katerem sta se pomerili domača ekipa Mekinj, proti gostom iz Športnega društva Tuhinj.  Na turnirju, ki je postal že tradicionalen, saj je bil odigran že četrto leto zapored in drugič v Mekinjah je zmagala domača ekipa, z rezultatom 450 proti 379. Tekma je bila na začetku zelo izenačena, kasneje pa so Mekinjčani predvsem zaradi daljše klopi povedli za več kot 20 točk, razlike pa Tuhinjci do 18. ure, ko je bila tekma zaključena niso mogli več nadomestiti in tako so si Mekinjčani za eno leto v last priborili prehodni pokal.

Prehodni pokal je za eno leto v Mekinjah!

Poleg celodnevne rekreacije  je bil glavni namen košarkarskega maratona tudi opozorilo pristojnim na občini Kamnik, da v Mekinjah še vedno nimamo zunanjega športnega igrišča, na katerem bi Mekinjčani  izživljali odvečno energijio in ki bi bil osrednji prostor druženja krajanov. V ta namen smo na tekmovanju, katerega se je poleg preko 30 košarkašev in košarkašic, udeležilo tudi veliko drugih domačinov, začeli podpisovati tudi peticijo, ki jo bomo izročili bodočemu županu z jasno zahtev po izgradnji igrišča. Prebivalci Mekinj že predolgo čakamo na prepotreben objekt in ta pisna zahteva bo jasno sporočilo prebivalcev, da nam ta objekt tudi pripada.

Skupinska slika udeležencev.

Veselo druženje, rekreacija in lepo vreme so soboto vsem prisotnim popestrile in samo upamo lahko,  da se bo naslednja 6. urna tekma, ki bo v Mekinjah na vrsti čez dve leti lahko odigrala že na novem igrišču. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi podjetju Kemostik, ki je odstopilo svoje parkirišče, saj bi morali v nasprotnem primeru zapreti katero od cest, ker druge možnosti za zunanjo rekreacijo v Mekinjah žal ni. Zahvala gre tudi podjetju CALCIT, ki je za tekmovanje priskbelo majice in Homarjevim, ki so za izvedbo tekme posodili premičen koš.

Košarkaši

Na igrišču (parkirišču) je bila borba

Novak v akciji

Imeli smo tudi kar nekaj navijačev

Koooš

Rezervna klop

Podmladek

Parkirišče je v soboto dobilo novo vsebino

pokal je za eno leto shranjen v Mekinjah

Več o dogodku lahko preberete in vidite na www.kamnican.si .

Povezava na video posnetek iz dogoka:

http://www.youtube.com/watch?v=v-a_bVmRnPo&feature=player_embedded (www.kamnican.si)

http://www.kotv.si/kamnik/info/prispevek/6-ur-kosarke/592 (www.kotv.si)

Add Comment