Departments

Departments

2 LIKOVNI EXTEMPORE – MEKINJE 2005

V spomin na preminula likovna ustvarjalca Petra Pečevnika in Antona Gosarja, ki ju biografsko povezuje tudi naš kraj Mekinje, in v želji, da v zanimivem naravnem in kulturno zgodovinskem okolju k ustvarjalni pozornosti in izzivom spodbudimo tudi druge, tako domače kot gostujoče likovnike, smo 21. maja 2005 organizirali že 2. likovni ex-tempore MEKINJE 2005. K

Read more

3. LIKOVNI EX-TEPMORE MEKINJE 2006

3. LIKOVNI EXTEMPORE – MEKINJE 2006

Read more

Velik uspeh mekinjskih gledališčnikov

pekre pri Mariboru (3.3.2008) – Dramska sekcija Športno kulturnega društva Mekinje (ŠKDM) je v soboto, 1. marca svojo enaindvajseto predstavo veseloigre »Zakonci stavkajo« odigrala na 4. festivalu komedije v Pekrah pri Mariboru. Na festival se je izmed 24 dramskih skupin uvrstilo 8 dramskih skupin, med njimi tudi Mekinjčani. Navdušili so nabito polno dvorano DPD Svoboda v Pekrah pri Mariboru.

Read more

Mekinjski igralci ponovno navdušili z novo komedijo

Mekinje (25.10.2008) – Po letu in pol od zadnje premiere kakega dramskega dela mekinjskih amaterskih gledališčnikov je bila v teh dneh na odru Društvenega doma v Mekinjah ponovno premiera – tokrat komedije “Gugalnik”, ki jo je režirala Andreja Humar Gruden. Premiera igre je bila po pričakovanjih izjemno dobro obiskana in kljub ponovitvam je bila dvorana vsakič skoraj premajhna za vse obiskovalce.

Read more

“Žive jaslice” tudi letos v Mekinjah (2008)

Mekinje (24.12.2008) – Tudi letos je skupina mekinjskih mladincev pred tamkajšnjo župnijsko cerkvijo pripravila zanimiv kulturno-verski “spektakel”: žive jaslice. Pred zbranimi župljani so s kombinacijo dramske igre in glasbe pol ure pred polnočnico uprizorili potovanje Marije in Jožefa pred 2000 leti v Betlehem, kjer se je rodil Odrešenik Jezus Kristus.

Read more

Mekinjski zakonci “stavkali” v Železni Kapli

Železna Kapla (21.3.2009) – Današnji prvi pomladni dan, je odprl novo poglavje v kamniško-koroškem kulturnem sodelovanju. Pri naših rojakih na Avstrijskem Koroškem je namreč z komedijo “Zakonci stavkajo” gostovala Dramska skupina ŠKD Mekinje. Igra, ki se jo je ogledal tudi pred tednom dni izvoljeni župan Železne Kaple Franc Jožef Smrtnik, je zelo navdušila tamkjšnjo publiko. Tako tudi Dramska skupina iz Mekinj prispeva svoj delež k ustvarjanju enotnega slovenskega kulturnega prostora, ki je z vstopom Slovenije v EU in Schengenski sporazum dobila čisto nove in še bolj uresničljive dimenzije.

Read more

Mekinjski gledališčniki gostovali v Domu starejših občanov

Kamnik (29.5.2009) – Potem, ko so člani Dramske skupine ŠKD Mekinje z igro “Zakonci stavkajo” tako na dramskih tekmovanjih kot na številnih gostovanjih širom Slovenije in pri rojakih na avstrijskem Koroškem doživeli velike uspehe, so danes popoldne nastopili tudi v Domu upokojencev Kamnik, kjer so navdušili občinstvo in tako polepšali morda mnogokrat enolični vsakdan tamkajšnjim oskrbovancem…

Read more

MIKLAVŽEVANJE

[/ V Športno kulturnem domu smo tudi letos s pomočjo društva za oživljanje starih običajev, g. Milana Windschnurerja in sestre Sabine, organizirali Miklavževanje za otroke iz Mekinj in Nevelj, katerega se je udeležilo preko 60 otrok.

Read more

Božično – novoletni večer

Za zaključek leta smo organizirali božično novoletno prireditev na kateri so nastopili učenci POŠ Mekinje, mladinski cerkveni pevski zbor pod vodstvom Ines Kern, plesni par Luke Vodlana in Maje Omovšek ter člani Folklorne skupine Prežihov Voranc iz Raven na Koroškem, ki so predstavili koroške ljudske plese. Navzoče je pozdravil tudi predsednik ŠKDM Brane Golob, program pa je povezovala Andreja Borščak.

Read more