Kulturni praznik smo obeležili z dramo “ženska od prej”

Torek zvečer, 8. februarja, ko slovenski narod praznuje kulturni praznik na čast enega največjih pesnikov državne  zgodovine, smo v ŠKD Mekinje preživeli v družbi igralske skupine gledališkega društva »To j to« iz Prešernovega mesta Kranj. V dobro uro dolgi predstavi, ki so jo tokrat odigrali šestič,  se je ekipa samih mladih članov gledališke skupine spopadla z zahtevno tematiko medsebojnih odnosov v absurdni drami »Ženska od prej«.

Celotna zgodba, ki se preko ponovitev določenih prizorov in pripovedovanja akterjev jasno odvije pred očmi gledalca, kaže na absurdnost in tragičnost medsebojnih odnosov.  Zaplete se v stanovanju, kjer s svojo ženo in sinom živi Frank. Srečna  družina se po devetnajstih letih življenja v stanovanju pripravlja na selitev in ureja še zadnje malenkosti pred odhodom. Proces selitve in pakiranja prekine ženska, ki nenapovedano vstopi v stanovanje. Franka spomni na obljubo, ki ji jo je dal pred štiriindvajsetimi leti, da ji bo zvest do konca življenja. Ženska z vztrajanjem na izpolnitvi obljube korenito poseže v proces selitve, ki se zelo zaplete… (Če vas zanima razplet, pa si dramo lahko ogledate na kateri od njihovih prihodnjih predstav.)

Dramo »Ženska od prej«, je zasedba kulturnega društva »To j to« tokrat uprizorila prvovrstno. Profesionalno menjavanje scene in perfektna izvedba, z izgovorjavo in dovršenimi kretnjami na čelu,  so  še tako zahtevnega gledalca spodbudili k razmišljanju in podoživljanju ter pozornemu sledenju vsebini zgodbe, ki je imela dokaj tragičen, a zanimiv konec. Celotna ekipa gledališkega društva »To j to«, ki je pripravila izvedbo predstave, je delovala uigrano in profesionalno, zato si v ŠKD Mekinje že sedaj želimo njihovega ponovnega gostovanja, ko bodo pripravili kakšno novo, mogoče vedrejšo, uprizoritev.

Sproščeno družinsko vzdušje prekine prihod ženske!

Ženska od prej ne da miru...

Dilema je velika...

Celotna ekipa gledališkega društva "to j to"

Po predstavi smo se člani ŠKD Mekinje in gledališkega društva “to j to” še nekoliko zadržali in v prijetnem vzdušju pokramljali in zapeli…

🙂

Add Comment