Dramska skupina ŠKDM v Műnchnu!

Dramska skupina ŠKD Mekinje,  je letos zadnji marčevski vikend preživela na nemškem Bavarskem. S štirideseto uprizoritvijo komedije Zakonci stavkajo, so namreč na povabilo slovenskega kulturnega društva Lipa iz Műnchna, gostovali pri njih, v Nemčiji.  Po predlasnekm nastopu v Železni Kapli v Avstriji,  so bili tokrat povabljeni, da v kulturnem programu razveselijo tudi Slovence v Nemčiji.  Na slovenski prireditvi v Münchnu so se jim je v zabavnem delu pridružili tudi člani ansambla Grintovci.

Zakonci so tokrat stavkali v Nemčiji.

Mekinjski igralci so tokrat, po več kot  petdesetih gostovanjih (z veseloigrama Zakonci stavkajo in Gugalnik) po  Sloveniji in Avstriji, nastopili tudi pri skupnosti  Slovencev v Műnchnu, v Nemčiji. Na pobudo  slovenskega kulturnega društva Lipa iz Műnchna, so skupaj z njimi pripravili prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika, ki so ga praznovali z majhno zamudo.  Veseloigra Zakonci stavkajo je bila tudi tokrat odigrana na visokem nivoju in nemalokrat so  bili posamezni  igralci iz odra pospremljeni z bučnim aplavzom zbranih gledalcev, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano.

Skupaj z mekinjskimi igralci, so v München odšli tudi člani ansambla Grintovci, ki so po odigrani veseloigri zbrane zabavali še dolgo v noč. Celoten slovenski večer je bil tako na  zadovoljstvo tako gostiteljev, kot tudi gostujočih zelo  zabaven, najbolj vzpodbudno pa je, da se prav s takimi dogodki krepi  narodna zavest. Govorjena beseda je pri slovencih po svetu,  tudi  prispevek k ohranjanju narodne identitete  in jezika, ki sta temelj obstoja posameznega naroda.

Režiserka Ga. Andreja Humar Gruden v pogovoru z gostiteljico, Ga. Zver.

Celoten dvodnevni delovni izlet, katerega so igralski skupini omogočili podjetja Geoplin d.o.o., E-misija d.o.o., Avtomehanika Cotman s.p. in Sklednik d.o.o. ter občina Kamnik, je bil tako dodatna spodbuda za kakovostno delo tudi v prihodnje, ko si želijo še večjih razveseljevanj gledalcev tako v Sloveniji, kot tudi po svetu.

Skupinska slika na Münchenskem Olimpia turnu.

Več v spodnji fotogaleriji:

V Nemčijo smo se odpravili v soboto, 26. marca v zgodnjih jutranjih urah.

Ga. županja in g. župan pred prihodom na oder.

Ženske (mama, Tilka in Šiparica) pri mizi.

Presenečena županja in ostala druščina.

Glavno vlogo je tokrat ODLIČNO odigral Nace Koncilja.

Po predstavi smo si izmenjali tudi priložnostna darila. Gostiteljem smo podarili tudi cel kup turistično - propagandnega materiala (za katera gre zahvala TICu Kamnik) in jih povabili v goste v Kamnik in Mekinje.

Vsi skupaj (gostitelji in gostujoči) na műnchenskem odru.

Vodja dramske skupine Sonja Bernot in režiserka Andreja Humar Gruden.

Po predstavi je sledila zabava z ansamblom Grintovci.

Zabava je trajala dolgo v noč... 🙂

Najmlajši in najstarejša članica dramske skupine.

V nedeljo (26.3.) pa smo si kljub slabemu vremenu ogledali še nekaj Münchenskih znamenitost.

Skupinska slika na münchenskem "Olimpia turnu" - olimpijskem stolpu.

Add Comment