Komedija “Amour, Amore, Liebe…, na trnek se lovijo ribe” na mekinjskem odru

Na odru mekinjskega Društvenega doma je nocoj (11.april) gostovala Dramska sekcija KD PAVZA iz štajerske Selnice ob Dravi s komedijo v dveh dejanjih “Amour, Amore, Liebe…, na trnek se lovijo  ribe”. Gre za vrnitev gostovanja, ki so ga pred časom izvedli člani Dramske sekcije ŠKD Mekinje pri omenjeni gledališki skupini. Igralci so pričarali čudovit večer, poln smeha in zabave.

Selniški igralci na mekinjskem odru.

Na  omenjeno komedijo, katere avtor je Marco Tassara, so igralci še posebej ponosni, saj je igralec Janko Stojkovič na tekmovanju na Linhartovem festivalu prejel priznanje za najboljšo stransko moško vlogo v komediji. Tudi vsi ostali igralci so prejeli pozitivne kritike strokovne spremljevalke festivala. Igro je režirala Stanka Breznik.  

Kratka vsebina komedije

 
Komedija se dogaja v notranjosti dovolj elegantnega stanovanja z obveznim kavčem in nekaj vrati. Na odru se zvrstijo tri  stevardese mednarodnih letalskih družb – Francozinja Brigitte, Nemka Helga in Italijanka Angela, ki jih osvaja šarmantni delomrznež Primož, ki na  tem ljubem svetu zna delat samo eno: loviti lepe in postavne punce. Izogibanje temu, da bi se srečale vse naenkrat v njegovem stanovanju je njegova glavna preokupacija, ki ji na koncu ni več kos, in tako mu ostane samo še zvesta in skrbna tajnica Kristina. Vsem navedenemu se pridruži še nerodni prijatelj Jure, dekle z interneta Pavla, ne prav  rosno mlada soseda željna ljubezni Rožica, njen nadvse glasni in ljubosumni mož Cvetko, policaja in kot dodatek še tipiziran stric iz Amerike z revolverjem.

Nauk igre (za moške) je: ne zapletaj se z več ženskami hkrati, ker imaš že z eno dovolj dela. Na fotki stevardese in prijatelj Jure.

Štajerci imajo lepo navado, da ko gostujejo pri nas na Gorenjskem, ne pozabijo s seboj vzeti tudi darila. Tako je vodja Dramske sekcije Polonca Perkuš vodji mekinjske dramske sekcije Sonji Bernot izročila simbolično darilo z domačimi dobrotami.

Tekst in foto: dr. Damjan Hančič

Add Comment