Krajani se predstavijo

V soboto, 6. marca se je v mekinjski dvorani odvijala prireditev Krajani se predstavijo.

Na družabni prireditvi sta se predstavila, slikar Marjan Novak in vsestranski glasbenik Matic Smolnikar. Predstavila sta svoje delo in ustvarjalno pot ter načrte, katere nameravata v prihodnosti uresničiti.

V prvem delu prireditve, ki jo je povezovala simpatična Andreja Borščak iz Mekinje, se je predstavil Marjan Novak, mnogim Kamničanom precej bolj kot po imenu in priimku poznan pod vzdevkom Škatla. Na zanimiva Andrejina vprašanja je, v svojem hudomušnem stilu, Marjan razložil o dogodkih, ki so se mu pripetili od malih nog pa do danes. Med pogovorom so se v ozadju predvajale tudi slike, ki so zaznamovale Marjanovo življenje, tako da je bilo kramljanje še lažje in bolj doživeto, tudi s strani gledalcev.

Vseskozi v času prireditve in po njej je potekala razstava slik in poslikav, ki jih je ustvaril Marjan. Gledalci smo lahko ugotovili, da so mu pri srcu žive barve, ki jih večinoma uporablja pri vseh svojih delih.

Drugi del prireditve je pripadel talentiranemu in uspešnemu mekinjskemu glasbeniku Maticu Smolnikarju. Na podoben način kot Marjan v prvem delu prireditve, je tudi Matic na kratko povedal, ob predvajanju slik v ozadju, nekaj besed o svojem življenju, svojih glasbenih začetkih in seveda o načrtih v prihodnosti.

 

Med programom je predstavil solo nastop s kitaro in v duetu s svojim bratom Primožem, s katerim nastopata skupaj v skupini Krik. Predstavil se je tudi eden Maticevih učencev pri kitari, kjer smo videli, da zelo dobro prenaša svoje znanje tudi na mlajše.

V zaključnem delu prireditve se je Maticu na odru pridružila tudi izvrstna pevka Laura s katero pogosto nastopata na različnih prireditvah. Laura je, ob Matičevi spremljavi na kitari, izvrstno odpela nekaj zelo lepih pesmi.

 
Prireditev je bila res izvrstna in zanimiva za vse zbrane v dvorani. Na žalost dvorana ni bila polna, kar bi si Marjan in Matic glede na svoje umetniško delovanje sicer zaslužila. Zatorej vse krajane vljudno vabimo tudi na ostale dogodke, ki se bodo v prihodnosti odvijali v dvorani Športno – kultunega društva v Mekinjah.

Nastopajoči

 

Več slik s prireditve si laho ogledate v galeriji!

Add Comment