Mekinjski zakonci “stavkali” v Železni Kapli

Železna Kapla (21.3.2009) – Današnji prvi pomladni dan, je odprl novo poglavje v kamniško-koroškem kulturnem sodelovanju. Pri naših rojakih na Avstrijskem Koroškem je namreč z komedijo “Zakonci stavkajo” gostovala Dramska skupina ŠKD Mekinje. Igra, ki se jo je ogledal tudi pred tednom dni izvoljeni župan Železne Kaple Franc Jožef Smrtnik, je zelo navdušila tamkjšnjo publiko. Tako tudi Dramska skupina iz Mekinj prispeva svoj delež k ustvarjanju enotnega slovenskega kulturnega prostora, ki je z vstopom Slovenije v EU in Schengenski sporazum dobila čisto nove in še bolj uresničljive dimenzije.
 
VEČ V VIDEO POSNETKIH IN GALERIJI… (VIR WWW.KAMNICAN.SI )
 
VIDEO: “Gostovanje mekinjske dramske skupine v Železni Kapli”.
 
Potem, ko so po premieri pred natanko dvema letoma, člani Dramske skupine ŠKD Mekinje z igro “Zakonci stavkajo” gostovali že približno 30 krat po Sloveniji in zanjo prejeli tudi visoka priznanja, so se tokrat odločili podati še na Koroško.
 
Gostitelj, predsednik Slovenskega prosvetnega društva “Zarja” v Železni Kapli, Villi Ošin in novo izvoljeni (slovenski) župan Železne Kaple, Franc Jožef Smrtnik. V rokah držita simbolične spominke, ki jih je podarila Dramska skupina (med njimi tudi slika mekinjske župnijske cerkve). 
 
Gostovanje je plod lanskoletnega obiska treh kamniških občinskih svetnikov v Železni Kapli, kjer so se dogovorili za tesnejše kulturno sodelovanje; samo “tehnično izvedbo” gostovanja sta prevzela Matej Slapar na kamniški in ga. Traudi Urschitz na koroški strani. Odziv obiskovalcev predstave je bil nad vsemi pričakovanji, saj je bilo opaziti, da so zelo živo spremljali igro in igralce večkrat naradili z aplavzom.  
 
 
Dvojezični napisi,ki so vabili na uprizoritev veseloigre “Zakonci stavkajo”. 
 
Mekinjski igralci na odru Farne dvorane v Železni Kapli. Iz leve proti desni stojijo: Silvo Balantič, Marija Golob, Lara Bernot, Matic Smolnikar, Denise Zajc, Brane Golob, Uroš Pančur, Maja Korošec, Roman Golob, Sonja Bernot, Igor Tonin, Tina Vahčič, Andreja Humar Gruden, Matej Slapar.
Obiskovalci so bili zelo zadovoljni s predstavo – in tudi obratno: igralci s publiko… 
 
Predstavo si je ogledal tudi novoizvoljeni župan, Franc Jožef Smrtnik.
 
Mekinjčani v Železni Kapli: ob prihodu…
 
 …in ob slovesu…
 

Add Comment