Občni zbor 2014

7.2.2014 je v sejni sobi doma ŠKDM potekal občni zbor društva. Predstavili smo delovanje društva v preteklem letu, sprejeli novega člana v izvršni odbor ter sprejeli polletni plan društva.

Občni zbor (500 x 301)

Za nami je še eno uspešno leto delovanja društva. Smo edini v Mekinjah, ki aktivno skrbimo za kulturno, športno in družbeno življenje krajanov že petindvajseto leto, kar pa nam seveda nebi uspelo brez pomoči KS Mekinje, občine Kamnik, naših zvestih donatorjev. Ne smemo pa pozabiti tudi na trud požrtvovalnih krajanov, ki s svojimi prispevki, tako materialnimi kot v obliki delovne pomoči skrbijo za povezovanje kraja kot skupnosti.

Predsednik društva Brane Golob nam je predstavil projekte, ki jih je društvo kot celota izpeljalo v letu 2013. Športni in družabni dogodki so zavzemali dve čistilni akciji, smučarski dan za člane društva v avstrijskem Bad Kleinkirchheimu, pustno rajanje za najmlajše, ogled smučarskih poletov v Planici, 25. tradicionalni mekinjski kros in 7. memorial Mira Petka, pohod na Vovar z darovanjem maše za domovino, družabni piknik za mekinjčane v Oševku, udeležbo na 6-urnem košarkarskem maratonu v Tuhinju (ki smo ga končali s prepričljivo zmago) ter z rednim prirejanjem torkovih tekaških druženj.

Na kulturnem področju smo izpeljali proslavo ob materinskem dnevu, kresovanje pod Rebrom na kresni večer, organizirali smo Abonma komedije Mekinje, uprizorili premiero igre Hobson v škripcih ob krajevnem prazniku ter za otroke pripravili obisk sv. Miklavža v društvenem domu.

Poleg kulturnih, športnih in družabnih dogodkov pa smo opravili tudi dve večji investiciji na stavbi: prva je bila rešitev odvodnjavanja pred stavbo z asfaltiranjem in utrjevanjem dvorišča ter izdelavo novih stopnic. Druga investicija pa je bila prehod ogrevanja z olja na zemeljski plin, kar naj bi stroške ogrevanja znižalo za petino.

Zbrani na mekinjskem družabnem pikniku

Zbrani na mekinjskem družabnem pikniku

Vodja dramske skupine Sonja Bernot nam je predstavila delovanje gledališkega kolektiva, ki je bil marljiv kot vsako leto. Z igro Damski krojač avtorja Georgesa Feydeaua so v letu 2013 nastopili v Trzinu, Iški vasi, Grobljah, Vodicah nad Ljubljano, Adergasu, Križah pri Tržiču ter nazadnje v prenovljenem Domu kulture Kamnik. Skupno so to igro odigrali 24-krat v enaindvajsetih različnih krajih po vsej Sloveniji.

Damski krojač naše izvrstne dramske sekcije

Damski krojač naše izvrstne dramske sekcije

Po opravljenih gostovanjih z Damskih krojačem pa se je skupina že začela pripravljati na dva nova izziva: premiero igre Hobson v škripcih in organizacijo Abonmaja komedije Mekinje, ki je prvi takšen projekt v Mekinjah. Po dveh mesecih in pol intenzivnih priprav so novembra v Mekinjah uprizorili premiero nove igre ter dve ponovitvi, to pa jepredstavljalo že začetek mekinjskega abonmaja. Ta pa je zavzemal še štiri odlične igre, ki so se prelivale v leto 2014. Abonma komedije je bil odlično obiskan, saj privablja vedno večje število gledalcev navkljub nekaterim težavam (dve gledališki skupini sta zaradi bolezni in drugih razlogov odpovedali, kar pa sta vodji abonmaja spretno rešili s še odličnejšimi zamenjavami).

Lara Bernot in Sabina Gruden v igri Hobson v škripcih

Lara Bernot in Sabina Gruden v igri Hobson v škripcih

Lado Kveder, vodja tekaške sekcije je izpostavil dosežke na tekaških tekmovanjih, ki jih dosegajo udeleženci torkovih tekaških druženj. prav tako pa je predstavil pokal, ki jo je sekcija prejela od Kamniške tekaške zveze za uspešno izveden petindvajseti zaporedni mekinjski kros. Na naše tekače smo vsi ponosni in jim želimo še nadaljnih uspehov tako na tekmovanjih kot prirejanju športnih dogodkov, želimo pa jim tudi še mnogo let torkovih tekaških druženj, kateri privabljajo ne le lokalne tekače, temveč tudi ljudi z bližnjih krajev in občin.

Mekinjski kros, največji športni dogodek v Mekinjah smo letos izvedli že v petindvajsete

Mekinjski kros, največji športni dogodek v Mekinjah smo letos izvedli že v petindvajsete

Vabilo na občni zbor 2014.pdf-page-001 (500 x 707)

 

Add Comment