Občni zbor ŠKDM 2013

1.2.2013 se je v sejni sobi doma ŠKDM odvila občni zbor društva. Predstavljena so bila poročila organov ter sekcij ter narejen načrt dela za prihajajoče leto.

Društvo je v preteklem letu izvedlo številne vsakoletne dogodke, kot so pustovanje za najmlajše, prvomajsko kresovanje ter kresovanje na Dan samostojnosti, tradicionalni kros, družabni piknik, pohod na Vovar, Likovni extempore, itd. Posebej pa sta bila izpostavljena proslava ob krajevnem prazniku in stoti obletnici mekinjske šole ter istočasna izdaja mekinjskega zbornika. Zahvali in pohvali sodelovanja krajanov na dogodkih so se predsedniku g. Branetu Golobu pridružili vsi člani upravnega odbora.

Poleg stalnega letnega programa bo društvo prvič pripravilo gledališki abonma s petimi igrami, prva izmed teh pa bo nova, premierna predstava igre Hobsonova izbira naše lastne dramske sekcije.

Predsednik društva, g. Brane Golob

Delo dramske sekcije je predstavila njena predsednica, ga. Sonja Bernot:

Člani dramske skupine so doslej odigrali že 17 predstav komedije Damski krojač; v letu 2011 so uprizorili 7 predstav, v letu 2012 pa 10. Za uvod je Sabina Gruden na predstavah zapela italijansko ljubezensko pesem Se tu m’ami skladatelja Alessandra Parisottija. Člani dramske skupine so povsod doživeli lep sprejem in navdušili publiko. Ob priklonu pa so gledalce vsakokrat pozdravili še s tradicionalnim vzklikom: »Trikrat hura za publiko!« in s trikratnim »Hura!«

Dramska skupina navezuje vedno nove in nove stike z drugimi dramskimi skupinami po Sloveniji. Tako so na povabilo naše dramske skupine letos v Mekinjah gostovale tri dramske skupine s svojimi predstavami. 21. januarja 2012 je dramska skupina KUD Ivan Cankar iz Šmartnega v Tuhinju uprizorila igro Vinka Möderndorferja Podnajemnik. Naslednja je gostovala dramska skupina KUD Svoboda Zalog pri Ljubljani, ki je 11. marca 2012 uprizorila komedijo Pelikan ali otroci po želji, ki jo je napisal Marcel Franck. Pred novim letom pa nas je 15. decembra 2012 razvedrila zabavna komedija z naslovom Pridi gola na večerjo, ki jo je napisal Marc Camoletti, uprizorila pa Dramska sekcija KD Pavza iz Selnice ob Dravi.

Predsednica sekcija ga. Sonja Bernot z režiserko go. Andrejo Humar Gruden

Poročilo tekaške sekcije pa je podal g. Lado Kveder:

Tekaška sekcija tudi v letu 2012 ni mirovala saj smo se spet kar redno udeleževal raznih tekov, kot so krosi, gorski teki in pa maratoni. Pridno smo sodelovali na prvem Kamniškem tekaškem pokalu in še bolj pridno nabirali točke, ter se uvrščali na stopničke. Redno sodelujemo že četrto leto na zimski ligi na sv. Primož . Skupinske vadbe pod imenom TORKOVA TEKAŠKA DRUŽENJA so pridno obiskana, teče nas vsak torek 10 do 20 tekačev, največ seveda iz Mekinj. Prihajajo pa tudi Kamnika, Vodic, Šenčurja in Domžal. V svoje vrste smo privabili novega tekmovalca Volkar Francija, ki je že prvo leto dosegel lepe razultate.

Tekači smo v letu 2012 stali na zmagovalnem odru kar 14 krat. Naš najstarejši veteran Tone Petek je tekmoval na 8 tekmah in bil kar 5x na drugi stopnički, na Kamniškem pokalu med veterani pa je je dosegel 6 mesto.Denis Sitar je tekmoval na 8 tekmah in bil na Češenskem teku 3, V Kamniškem pokalu pa je dosegel 9 mesto v članski kategoriji. Volkar Franci je tekmoval na 5 tekmah in bil na Češenjskem teku 2, v Kamniškem pokalu pa je dosegel 5 mesto v članski kategoriji. Lado Kveder je tekmoval na 10 tekmah in bil prvi na LJ.maratonu in Češenjskem teku, 2 mesto na veronikenem teku in 3 na Meknjskem krosu, drugi na zimski ligi sv. Primož in tretji v Kamniškem pokalu v članski kategoriji. Tekel tudi na teku trojk v Ljubljani.

Uspešno smo izvedli 24. MEKINJSKI KROS 6. Memorial MIRA PETKA. Uspelo nam je privabiti v naš kraj rekordno število tekačev. Tekmovalo je kar 190 tekačev in tekačic iz cele Slovenije od tega 87 v članskih in veteranskih kategorijah.

g. Lado Kveder, predsednik tekaške sekcije

Add Comment