Ogled poletov v Planici

Letos  smo se člani ŠKD Mekinje, s  prijatelji iz ŠD Tuhinja, z avtobusom odpravili na ogled skokov v Planico.  Avtobus nas je pobral ob 6. uri zjutraj na mekinjski postaji, potem pa smo se v veselem vzdušju odpravili na samo prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih, v Planico.  

Kljub gneči na cesti in nekoliko odddaljenem parkirišču, smo na prizorišče, v dolino pod Ponce prišli pravočasno in predvsem v dobri družbi in super razpoloženi. Prva serija poletov, v kateri so blesteli tudi naši skakalni orli se je začela ob 10.15 uri, najbolj pa nas je v tej seriji razveselil Robert Kranjec, ki je serijo, s skokom 212,5 m končal na 6. mestu.

Po prvi seriji poletov je sledil kratek odmor za okrepčilo, potem pa nas je razveselila še zadnja serija, v kateri smo v živo videli kar nekaj skokov preko 220 m, razveselil pa nas je tudi slovenski šampion Robert Kranjec, ki je svetovno prvenstvo končal na 5. mestu.

Po končanem tekmovanju smo se v prešernem vzdušju odpravili proti domu. Zaključimo lahko,  da je bil ogled poletov v Planici uspešen dogodek in da smo se na tekmovanju zelo zabavali, pogrešali pa smo še nekaj več Mekinjčanov, za katere pa upamo, da se  nam bodo pridružili prihodnje leto.

 
 
 

odhod iz Mekinj

veselo vzdušje na avtobusu

Navijaško vzdušje na avtobusu

med postankom

odhod proti prizorišču

pred nami se je kmalu odprl pogled na planiško velikanko

tekmovanje si je v živo ogledalo 35.000 gledalcev

 

 Več na  www.kamnican.si

http://www.youtube.com/watch?v=ORnJOW5VvCo

 

 

Add Comment