Premiera igre Hobson v škripcih

V soboto, 16.11. je dramska skupina ŠKD Mekinje premierno zaigrala komedijo Hobson v škripcih ter navdušila dvorano tako na ta dan, kot tudi na obeh ponovitvah v nedeljo. KS Mekinje pa je poskrbela za pogostitev, saj smo obenem praznovali tudi krajevni praznik.

 

_BOJ6641

 

 

Že tradicionalno vsaki dve leti dramska sekcija pod taktirko Andreje Humar Gruden, ki je igro režirala ter predsednico dramske sekcije Sonjo Bernot, pripravlja novo komedijo, ki jo najprej predstavijo v domačem kraju, nato pa ponesejo po celi Sloveniji. Igra Zakonci stavkajo je tako doma in v tujini ljudi nasmejala čez 50-krat, Damski krojač pa 25-krat. Tudi s to upajo, da bo z obiski kulturnih domov podirala lastne rekorde. Predstava pa je bila tudi prva od petih v sklopu Abonmaja komedije Mekinje, ki ga društvo letos pripravlja prvič.

Igra je predstavljala zajeten zalogaj, saj v izvirniku traja krepko čez dve uri, vendar jo je režiserka zaradi lažje gledljivosti skrajšala na uro in petdeset minut. Vendar pa bi bilo tudi to preveč, če bi nam ne priskočila na pomoč ga. Marja Sušnik, ki je sežila prelepe ženske kostume ter g. Peter Kern, ki nam je pomagal pri izdelavi scene, za kar se obema ponovno iskreno zahvaljujemo.

Po koncu igre pa so nas z zahvalo ter darili presenetili predsednik KS Mekinje Matej Slapar, kamniška podžupanja ga. Julijana Bizjak Mlakar  ter predsednik društva g. Brane Golob.

_BOJ6215

Dvorana pred prvo ponovitvijo v nedeljo, 17.11. ob 16h

_BOJ6221

Pred predstavo nam je zapela Sabina Humar Gruden

_BOJ6282

Sonja Bernot v vlogi Maggie Hobson, Denise Zajc kot baronica ter Mark Dojčinovič kot g. Henry Horatio Hobson

_BOJ6327

Maggie in Ada (Maja Korošec) se grebeta za ubogega Willieja (Jure Ftičar)

Hobsonove hčerke: Vickey (Lara Bernot), Alice (Sabina Gruden) ter Maggie (Sonja Bernot)

Tri Hobsonove hčerke: Vickey (Lara Bernot), Alice (Sabina Gruden) ter Maggie (Sonja Bernot)

_BOJ6554

Toni (Leon Bernot) v neprijetni situaciji z g. Hobsonom ter Jimom Heelerjem (Rok Jeglič)

_BOJ6480

Moški pod komando pomivajo posodo… poleg Willa še Freddie (Anže Kumar) ter Albert (Nace Koncilja)

 

Foto: Bojan Mijatović

Tekst: Jure Ftičar

Add Comment