Prireditev ob krajevnem prazniku

V petek, 8. oktobra je v avli mekinjskega župnišča potekala prireditev ob mekinjskem krajevnem prazniku, ki ga praznujemo 9. oktobra. To je datum, ko je bil na ta dan leta 1300 ustanovljen mekinjski samostan, ki je ves čas svojega obstoja povezan z življenjem Mekinj in Mekinjčanov. Poleg praznovanja krajevnega praznika, smo v petek odprli tudi razstavo slik, ki so bile naslikane na letošnjem, že 5. Extemporu Mekinje 2010.

Kulturni program, katerega je povezoval Miha Pavlinič so zaokrožili še pevci iz Mekinjskega okteta in mlada violinistka  Mirjam Homar, ki so nam skupaj z razstavljenimi slikami pričarali prekrasen  večer. Ob krajevnem prazniku je spregovorila tudi predsednica KS Mekinje Ga. Nina Stankovič, ki je  poudarila, da je bilo v preteklosti v Mekinjah narejeno veliko projektov in da  tudi zaradi delovanja ŠKD Mekinje kraj živi in se razvija.  Po kulturnem programu je sledila tudi manjša pogostitev, ki jo je krajanom pripravila krajevna skupnost Mekinje.

Več o dogodku lahko preberete in vidite na http://www.kamnican.com/slikarsko-obarvano-praznovanje-mekinjskega-krajevnega-praznika.html .

Add Comment