Proslava ob Materinskem dnevu

V petek, 23. 3. 2012, je bila v mekinjskem društvenem domu prireditev ob materinskem dnevu in prihodu sončne pomladi. Na začetku programa je navzoče v polni dvorani pozdravil predsednik ŠKD Mekinje Brane Golob, nato pa so pomladno okrašen oder zavzeli šolarji. Prva se je predstavila tretješolka Doroteja, ki je v verzih pozdravila vse, ki so prišli od blizu in daleč, predvsem pa ravnatelja g. Rafka Laha, predsednika ŠKD in predstavnike KS Mekinje ter seveda vse prisotne matere in očete.  Doroteja je z iskrivo besedo, samozavestno in privlačno povezovala plesne točke v izvedbi plesne šole Miki, dramski nastop učenk in učencev pod vodstvom Jane Svetec in »minutke za zdravje« pod mentorstvom Tamare Bračič. Vmes so se prepletale z občutkom izvedene pesmi šolskega pevskega zbora pod vodstvom učiteljice Katarine Plahuta.
Poslušalci so se lahko marsikaj naučili o bontonu in medsebojnih odnosih, predvsem pa so uživali ob sproščenih in privlačnih vlogah mekinjskih otrok. Vsi učenci so se na koncu združili še v zbor in mamicam zapeli: Mamica je kakor zarja …, udeleženci pa so se jim pridružili s svojimi glasovi.
Po naročilu predsednika KS Mekinje Mateja Slaparja smo bili na koncu povabljeni še na čistilno akcijo z željo, da bi bile Mekinje lepe za vse nas. Predstavniki KS so nastopajoče učence pogostili s sokom in slaščicami, učenci mekinjske šole pa so mamicam in krajankam za praznik poklonili ljubko cvetico, izdelano iz krep papirja.

Tekst: Bernarda Rifel

Foto: Tomo Smolnikar

Add Comment