Tekaška sekcija

Tekaška sekcija ŠKD Mekinje je v Kamniku ena najbolj aktivnih tekaških sekcij, pa tudi ena najbolj prepoznavnih, saj se tekači in tekačice redno udeležujejo vseh tekmovanj v občini Kamnik. Veliko tekačev in tekačic pa tekmuje tudi po drugih krajih v Sloveniji in tudi po sosednjih državah.

Vsako leto priredijo tudi kros po okoliških gozdovih. Tekaški kros, katerega že več kot 20 let zaporedoma na Dan upora proti okupatorju (27. april) organizira naše društvo, je tudi zaradi nagrad in razgibanega terena prerasel regisjski nivo, saj se ga  vsako leto udeleži veliko število tako profesionalnih, kot tudi rekreativnih tekačev iz vse Slovenije. Povezava do mekinjskega krosaPredstavnik tekaške sekcije: Lado Kveder (031 372 388)

Poročilo tekaške sekcije za leto 2016

Bojan Galin – tek na Vršič

Kljub poškodbam nekaterih tekmovalcev je bilo tudi leto 2016 za nas aktivno. Še vedno vztrajamo pri torkovih tekaških druženjih, čeprav se je število udeležencev nekoliko zmanjšalo. Najbolj zvesti še vedno pridno nabiramo tekaške kilometre. V zimskem času v dveh skupinah.

Vsi tekači smo tekmovali na skoraj vseh tekih Kamniškega pokala in redno na zimski ligi Sv. Primož. Tekmovali smo tudi na nekaj maratonih po Sloveniji in v tujini. Na teku trojk v Ljubljani smo pri članih dosegli 4. mesto skupno in drugo v kategoriji. Ekipo so sestavljali: Franci Volkar, Denis Sitar in Andrej Medved. Na teku štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezera so ekipno dosegli tretje mesto v postavi: Sitar, Volkar, Bajc in Kovač. Posamezno smo dosegli zelo lepe uvrstitve, naj omenim samo uvrstitve na stopničke:

  • Lado Kveder: tekmoval na dveh tekmah in bil enkrat prvi, enkrat
  • Denis Sitar: tekmoval na 12-ih tekmah, in od tega na štirih maratonih (Ljubljanskemu, Dunajskemu, maratonu treh src in maratonu Bovec). Dosegel je enkrat 2. mesto in 5-krat 3 mesto v kategoriji. V Kamniškem pokalu pri članih je dosegel tretje mesto.
  • Franci Volkar: tekmoval na 9-ih tekmah, in bil 5-krat prvi, enkrat drugi in enkrat tretji v kategorijah. Pretekel je dva maratona: Maraton treh src in Dunajski maraton. Na Dunajskem maratonu je dosegel odličen čas na 42 km, in sicer 2.39,45, kar ga je uvrstilo na 41. mesto absolutno in 8. mesto v kategoriji.
  • Bojan Galin: tekmoval na 21-ih tekmah in dosegel 6-krat prvo, 5-krat drugo in 7x tretje mesto v kategoriji. V Kamniškem pokalu je dosegel drugo mesto, in prav tako v gorskih tekih za Slovenski pokal, kjer je bil tudi državni prvak nad 55 let.
  • Tone Petek- je tekmoval na 5-ih tekmah. V Kamniškemu pokalu je bil tretji pri veteranih.
  • Darinka Žibert: je tekmovala na 6-ih tekmah in v Kamniškem pokalu dosegla drugo mesto pri članicah.
  • Marinka Milič: je tekmovala na 10-ih tekmah in dosegla 6-krat prvo in enkrat drugo mesto v kategoriji in skupno prvo mesto pri veterankah v Kamniškem pokalu.
  • Tamara Čelesnik: je tekmovala na 7-ih tekmah. Dosegla je 3-krat prvo, enkrat drugo in enkrat tretje mesto. Skupno prvo mesto v Kamniškem pokalu pri članicah.
  • Herman Bajc: je tekmoval na 9-ih tekmah. Dosegel je enkrat drugo in enkrat tretje mesto. V Kamniškem pokalu pri veteranih 6. mesto.

Na 28. tradicionalnemu Mekinjskem krosu je udeležba tekmovalcev malce upadla, najverjetneje zaradi slabega vremena. Teka se je udeležilo 174  tekmovalcev in tekmovalk v vseh kategorijah. Ponovno je uspel tudi tek in kolesarjenje s pasjo vprego tako imenovani canycros, kateri je popestril dogajanje tudi med navijači. Kros bo tudi v letu 2017 uvrščen v Kamniški tekaški pokal, kar nam zagotavlja spet lepo število tekmovalcev. Zahvalil bi se še vsem prostovoljce, ki zvesto pomagajo pri organizaciji tekmovanja in upam da bo tako tudi naprej. Letošnji cilj je, da zopet privabimo večje število tekmovalcev.

Tekači bomo še naprej pridno tekmovali in z dobrimi rezultati slavili ime našega društva po Sloveniji in tujini.

Add Comment