Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Teden otroka na Podružnični šoli Mekinje

Na podružnični šoli v Mekinjah smo preživeli prav poseben teden. Namenili smo ga skupnemu druženju, različnim dejavnostim po oddelkih, med nas pa so prišli tudi prav posebni gostje.

Ponedeljek – grelo nas je prijetno sonce, ko smo zadnje ure pouka izvedli v učilnici na prostem. Tam se vedno vsi dobro počutimo.

Torek – na naša vrata je potrkal policist Dušan Trivič. Prvošolce je povabil, da so skupaj z njim opazovali promet, si ogledali prometne znake v okolici šole in se naučili varno prečkati cestišče na prehodu za pešce.

Sreda – obiskala nas je potujoča knjižnica in skupaj smo preživeli pravljično uro z go. Sabino Zore iz Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.

Četrtek – gostili  smo študenta zootehnike Gaberc Žiga  in njegova starša. Z dvema kužkoma je  predstavil trening obrambe delovnega/službenega psa ter trening poslušnosti.

Petek – ta dan smo imeli veliko gostov. Učenci so lahko v šolo prinesli svoje hišne ljubljenčke in nam jih predstavili. Spoznali so zajčke, želvice, morskega prašička, hrčka, aro, udava in agamo.

Teden je bil poln pestrega dogajanja po posameznih oddelkih. Učenci so ves teden skrbeli za zdravo telo, se gibali med odmori, igrali na šolskem igrišču, pod spretnimi prstki so nastale nove igrače, skrbeli so za prijateljske odnose, izdelali strašilo, kot se za dobrodošlico jeseni spodobi. Seveda niso smele manjkati priljubljene družabne igre. Veseli so bili obiska učencev  7. C razreda z razredničarko iz matične šole. V domu ŠKD Mekinje so pomagali mlajšim učencem pri razumevanju navodil, ročnih spretnostih in gibalnih aktivnostih v telovadnici. Vsi skupaj so se učili nuditi in sprejemati pomoč. Za prav prijeten vonj na naši šoli pa so poskrbeli učenci »kuharji«, ki so pripravili slastno pico.

Vsem gostom se za prijetno in poučno druženje zahvaljujemo. Prav tako gre zahvala tudi staršem, ki so omogočili, da so učenci spoznali hišne ljubljenčke.

Teden je še prehitro minil.

 

 

 

Učiteljice, PŠ Mekinje