Velik uspeh mekinjskih gledališčnikov

Pekre pri Mariboru (3.3.2008) – Dramska sekcija Športno kulturnega društva Mekinje (ŠKDM) je v soboto, 1. marca svojo enaindvajseto predstavo veseloigre »Zakonci stavkajo« odigrala na 4. festivalu komedije v Pekrah pri Mariboru. Na festival se je izmed 24 dramskih skupin uvrstilo 8 dramskih skupin, med njimi tudi Mekinjčani. Navdušili so nabito polno dvorano DPD Svoboda v Pekrah pri Mariboru.

Dramska sekcija Športno kulturnega društva Mekinje v okviru Športno kulturnega društva Mekinje deluje že skoraj desetletje. Potem ko je v preteklih letih na oder postavilo že dve veseloigri, so lani v marcu premierno uprizorili veseloigro »Zakonci stavkajo« avtorja J. Pohla, s katero so gostovali že v več kot petnajstih krajih širom Slovenije. 

 

V igri pa nastopajo: Marija Golob, Silvo Balantič, Lara Bernot, Matic Smolnikar, Denise Zajc, Brane Golob, Maja Korošec, Uroš Pančur, Monika Golob, Igor Tonin, Sonja Bernot in Roman Golob.
 
Režijo igre je pripravila Andreja Humar Gruden, sceno Andrej Balantič in Brane Golob, luči Matej Slapar in Tomo Smolnikar. Kostume je oblikovala Marja Sušnik, šivale pa so jih šivilje: Angelca Petek, Gordana Sitar, Jožica Sivec in Darja Schafer Jerman. Za prevoze (ko gostujejo) pa skrbi Miha Jašovec.

 


Vabilo na predstavo.
Amaterski igralci iz Mekinj so svojevrsten uspeh doživeli že na vsaki igri posebej, ko so večkrat napolnili dvorane in nasmejali publiko. Za piko na i pa so poskrbeli prav letos, ko so se izmed 24 prijavljenih iger, uvrstili na 4. festival komedije v Pekre pri Mariboru.

 


Spored 4. festivala veseloigre v Pekrah.

 


V dvorani se je zbralo prek 260 gledalcev.
Za letošnjo jesen pa že pripravljajo novo komedijo in upajo, da bo tudi nova komedija nasmejala marsikatera usta tako na Kamniškem, kot tudi drugod po Sloveniji ali celo pri naših rojakih v zamejstvu.
foto utrinki:

več na www.nsi-kamnik.net

Add Comment