24. Mekinjski kros rekordno uspel

V petek, 27. aprila je v Mekinjah potekal tradicionalni, tokrat že 24. Mekinjski kros, ki je bil hkrati tudi 6. memorial Mira Petka. Letos je lepo vreme  pod Kamniške planine pritegnilo veliko število udeležencev, saj jih je skupaj v vseh kategorijah nastopilo okoli 200. Najhiteje je na cilj pritekel Gašper Bregar (KGT Papež) s časom 36 minut 50 sekund, drugi je bil Peter Kastelic (AK Domžale) in tretji Jeseničan Janez Mulej (Outwet). Najhitrejša med ženskami je bila Kamničanka Klara Krošelj (Mass Ljubljana), sledili pa sta ji Eva in za njo Nataša Aljančič iz AK Domžale.

Rekordna udeležba, zadovoljni tekmovalke in tekmovalci ter veliko število gledalk in gledalcev so rezultat dela ŠKD Mekinje, ki s prostovoljnim delom vsako leto znova pripravlja to in vrsto drugih prireditev. Z izjemo dolgega čakanja na rezultate (zaradi,  glede na prejšnja leta presenetljivo  veliko število prijavljenih), verjamemo da je bila tekam izpeljana na visokem nivoju, za kar pa gre poleg članicam in članom zahvala tudi našim zvestim donatorjem, ki nas vsako leto znova podprejo pri naših projektih in prizadevanjih. Posebna zahvala pa tudi letos velja podjetju Calcit, ki je  pomagalo pri darilih za vse tekmovalke in tekmovalce in pa podjetju Sklednik, ki je tudi letos poskrbelo za pogostitev vseh pprisotnih.

Prireditev je s svojim prihodom in podelitvijo medalj in pokalov letos počastil tudi župan občine Kamnik g. Marjan Šarec in samo upamo lahko, da se nam prireditev vsaj tako ponovi tudi prihodnje leto.

Organizatorji krosa se zahvaljujejmo vsem donatorjem, ki so omogočili izvedbo tega tekmovanja: KS Mekinje, Občini Kamnik, Calcit d.o.o., Avtoličarstvu Papež, Avtomehaniki Cotman, Zavarovalnici Triglav, TG Sportlife, Spar Slovenija d.o.o., Sklednik d.o.o., E-misija, Denisu Sitar s.p – montaža in vzdrževanje, VEPPO, Mini Marketi Malinu, Svilanitu, PRO-KOLO športu, Špici šport, Arboterumu Voljči Potok in Čarobnemu vrtičku.

 

Rezultate in kratek videoposnetek iz letošnjega krosa, najdete če kliknete na besedi rezultate in videoposnetek.

Utrinki iz krosa so v spodnji fotogaleriji in tudi na naslednji povezavi (Foto: g. Matevž Skamen): https://picasaweb.google.com/puba60/XXIVMekinjskiTekInVIMemorialMIRAPETKA

Najprej so štartali najmlajši na 500 in 1000 metrov.

Še nekoliko starejši otroci.

Za njimi pa se je na 5 in 10 kilometrsko progo podala glavnina tekmovalcev.

Tekmovalk in tekmovalcev je bilo letos rekordno število.

Tekli so po okoliških travnikih in gozdovih.

Slika proge.

Zmagovalec prihaja na cilj. Tako je Gašper Bregar že drugič zapored zmagal na krosu, letos je rezultat izboljšal za eno minuto, rekorda proge Mitje Kosovelja iz leta 2007, pa zaenkrat še ni dosegel.

Klara Krošelj, najhitrejša tekmovalka (čas: 22:55 – en krog, cca. 5 km)

Najhitrejši tekmovalci v absolutni konkurenci - 1. Gašper Bregar, 2. Peter Kastelic in 3. Janez Mulej. Nadaljne uvrstitve med deseterico: 4. Matija Oblak, 5. Aleš Žontar, 6. Gregor Mlakar, 7. Ožbej Mulec, 8. Domen Zupan, 9. Luka Mihelič in 10. Davor Kraševec.

Najhitrejša med ženskami je bila Kamničanka Klara Krošelj iz kluba Mass Ljubljana(Manjka na sliki), sledili pa sta ji Eva in za njo Nataša Aljančič iz AK Domžale.

Trije absolutno najboljši tekmovalci, ki so poleg medalj, pokalov in praktičnih nagrad pejeli tudi denarne nagrade.

Na prireditvi se je zbralo veliko tekmovalk in tekmovalcev, ni pa manjkalo tudi navijačev, ki so spodbujali svoje favorite.

V Mekinjah je bilo letos res pestro in zanimivo.

Na mekinjski športni praznik je prišel tudi kamniški župan g. Marjan Šarec (Na sliki s predsednikom KS Mekinje Matejem Slaparjem).

Ekipa ŠKD Mekinje, ki je pripravila letošnji kros (nekaj jih seveda tudi manjka).

Tekst: Matej Slapar in Damjan Hančič

FOTO: ŠKDM in www.kamnican.si

 

Add Comment