IMAMO SE RADI – prireditev ob Materinskem dnevu

V petek, 19. marca zvečer, smo se imeli v Športno kulturnem domu v Mekinjah še posebej radi. Učenci podružnične osnovne šole Frana Albrehta iz Mekinj s prijatelji, so nam pripravili enkraten glasbeno recitalni večer, ki je nasmejal nabito polno dvorano ljudi.

Polna dvorana ŠKD Mekinje.

Za uvod so materam zapeli člani Mekinjskega okteta, pod vodstvom prof. Marjetke Čimžar. Oktet je na današnji prireditvi naredil tudi zelo dobro generalko pred samostojnim  koncertom, katerega bodo imeli v prihodnjih mesecih v naši dvorani.

Mekinjski oktet

Skoraj celotno prireditev, ki je bila v prvi vrsti namenjena materam, so nato vodili učenci iz POŠ Mekinj pod vodstvom učiteljskega kolektiva, katerega vodi ga. Jana Svetec. Zelo simpatična in izvirna prireditev je v dobro voljo spravila preko 200 gledalcev, ki so naš Športno kulturni dom napolnili do zadnjega kotička. Otroci so kulturni program pripravili v okviru projekta IMAMO SE RADI, katerega namen je, da otroci spozanjo, da morajo imeti najprej radi sebe, da bodo potem lahko osrečevali in imeli radi še druge. Vodja projekta IMAMO SE RADI je mlada učiteljica Petra Grkman.

vodja projekta IMAMO SE RADI je ga. Petra Grkman

Nadaljevanje prireditve so v roke vzeli učenci.  Povezovalca programa, sta nam postregla z izredno humornimi in domiselnimi vložki, ki bi jih lahko pripisali tudi kateremu od poklicnih napovedovalcev.

Povezovalca programa: gospodiča Ftičar in Sušnik

Učenci podružnične šole Frana Albrehta iz Mekinj so pripravili zares duhovit in pester program prireditve, ki je bila organizrana na zelo visokem nivoju.

 

jezična MICA

mladi igralec

Ker matere ni doma, je oče prismodil večerjo. Rešitev: s hčerko sta naročila PICO.

izredno uskaljen nastop učencev - mentorica ga. Tamara Bračič

Odigrli so tudi kratko igrico, v kateri se je kralj iz zadirčnega tirana spremenil v pravega dobrotnika.

Ker je kralj obljubil, da se bo poboljšal je, da bi mu to verjeli, že takoj gledalce razveselil z izredno plesno točko.

Poleg učencev iz Mekinj je nastopil in s svojo plesno predstavo navdušil  tudi plesni par  Tjaše Repič in Andraža Koritnika.

atraktivna in obetavna plesalca Tjaša Repič in Andraž Koritnik

Ter plesalke iz plesne šole MIKI.

plesna šola MIKI

Prireditve sta se udeležila tudi ravnatelj osnovne šole Frana Albrehta g. Rafko Lah in predsednica KS Mekinje ga. Nina Stankovič.

ravnatelj OŠ Frana Albrehta in predsednica KS Mekinje

Na koncu so sledile še zahvale pripravljalcem današnje prireditve, v okviru katere je bila organizirana tudi razstava del, ki so jih v okviru projekta IMAMO SE RADI, ustvarili učenci iz Mekinj. Geslo omenjen akcije je, da se moraš imeti najprej sam sebe rad, potem pa imaš lahko rad in osrečuješ tudi ostale. Na tem mestu lahko samo rečemo, da se imajo naši najmlajši zelo radi in da so osrečili tudi nas. V Mekinjsah smo tokrat doživeli izredno lepo prireditev, ki je popestrila večer veliko staršem in tudi ostalim. Matere pa so poleg kulturnega programa dobile tudi majhno pozornost, ki so jo pripravili otroci (darilo).

glavna organizatorka ga. Jana Svetec

zahvalo je v imenu Mekinjskega okteta prevzel g. Berlic

Ga. Tamara Bračič

Učiteljski kolektiv osnovne šole Frana Albrehta, podružnica Mekinje.

Razstava ustvarjenih del v okviru projekta IMAMO SE RADI.

darila je bila deležna vsaka mama

Add Comment