Predstava Anže an Micka

ŠKD Mekinje Vas v soboto, 11.1.2014 ob 19h vabi na predstavo KUD Fifote Medvode z naslovom Anže in Micka. Predstavo avtorja Simona Goričana v režiji Braneta Kraljeviča si lahko ogledate v sklopu abonmaja, za katerega so karte še vedno na voljo, ali kot posamezno predstavo.

Abonmajske vstopnice za štiri predstave so še vedno na voljo za 28€, sicer pa je cena posamezne predstave 9€.

Kva j to lubezen?

Ata ma rd Mat an jo spuštuje. Ona ne more brez nega žvet. Anžetu Micka dupade, mu fejst dupade. An k vid, de ji j mrbit napot, jo na Kitajsk mahne. An k pol vid, de b bla mrbit uhka negova, puzab, de j u babo napraulen. Micki b bil Anže ušeč, če ne b bil tak cagouc, zato se gre pa s Štajercam furat. K jo pa negov moped začne u rt tišat, pa neče več descov met. Še dobr, de j Anže u babo napraulen.
Jančk ma Drejca rada an ji sede, Drejc b pa durh pr nej tišou. Če ga ona prpustiva. Sej ga bo, če nau drgam rinu.
Meri jaga desce, Beštr pa babe. Meri ujaga Beštra, Beštr pa Meri.
Pol je pa tle še Španc. Pa Mimi.
Fbl pl. Bc bc. Prrr plp. M.

O predstavi si lahko preberete tudi na gledaliških listih tukaj… in tukaj.

 

Tole pa so pisali o predstavi:

Predstava se je l’dem zlo dopadla. Po dveh urah so gledalci z bučnim aplavzom igralce kar štirikrat priklicali nazaj na oder. Hišnemu režiserju je uspelo iz besedila doslej neznanega avtorja iztisniti vse najboljše. Prizori so se v predstavi menjavali kot filmske sekvence, dogajanje smo spremljali kot nekakšen strip na vasi, kar nam niti za trenutek ni dopuščalo pogleda na uro.

Igor Kavčič, Gorenjski glas

Lahko rečem, da že doooooolgo nisem tako uživala v gledališču in vaša predstava je res FANTASTIČNA. Polna nepričakovanih obratov, z dvema urama smejanja in prisrčnega krohotanja, odprto prikazovanje tabu tem in kar se meni zdi najpomembnejše, ne dajete občutka prisiljene igre vendar vse poteka gladko in gledalcem ste dali občutek, da gledamo dejansko dogajanje na vasi (ne pa gledališke igre).

Vika Krajnc, Godba Medvode

Igralski ansambel je pokazal neverjetno energijo pri ustvarjanju svojih vlog. Pohvala gre tudi režiserju in vsem sodelavcem, ki so pripravili to odlično predstavo, ki bo lahko še dolgo časa razveseljevala občinstvo. To je žlahtna komedija.

Janez Meglič, KUD Jarem

Duhovito besedilo in prepričljiva igra nas tudi po dveh urah moških in ženskih skušnjav, peripetij in zmešnjav, zapletanj in odpletanj ne dolgočasita. Oder kar kipi od pozitivnega razpoloženja in na koncu nas obdaja občutek, da je življenje tako lepo, če se le imamo dovolj radi.

Igor Kavčič, Sotočje

 

Add Comment