Red je… res odličen!

Učenci in učenke ter njihove učiteljice iz podružnične osnovne šole Mekinje se tudi letos niso zadovoljili samo s šopki za svoje mamice ter babice. Pripravili so namreč že tradicionalno proslavo ob materinskem dnevu z naslovom Red je… ter ponovno z materami, babicami in drugimi obiskovalci napolnili dvorano ŠKD Mekinje do zadnjega kotička.

Letos jim je bil datum naklonjen, saj se je proslava lahko odvila prav na materinski dan, 25.3. Kot je v navadi so si tudi letos izbrali osrednjo temo – Red je…! Seveda pa zato niso zapostavljali slavljenk, katere so ob prihodu dobile darila, nato pa se nadejale odlične predstave mekinjskih otrok.

Prireditev je spretno vodil Ambrož Krt.

Učence ni bilo sram pokazati, kaj so se naučili v učilnicah – njihovi glasovi se med petjem niso tresli in v številnih glasbenih točkah so se nam pokazali v najboljši luči.

Po začetnem nagovoru so zapeli otroci iz šolskega pevskega zbora.

Igro Zemlje in Lune so nam zaigrale deklice.

Da biti sam doma ni tako zabavno, kot to izgleda čez otroške oči so nam učenke doživeto pokazale.

Otroci so nadarjeni za mnogo stvari, kakor so nam vnovič dokazali učenci. Izkazali so se tudi z neverjetnim igranjem, kakršnega se ne bi sramovali niti v gledališčih.

Da tudi živali potrebujejo red, so nam pokazale Sarah, Lora in Mojca.

Da pa so tudi spretnih in urnih nog, nam na predstavi niso pokazale le plesno nadarjene deklice, temveč tudi nekateri dečki.

Učenci četrtega razreda so nam postregli s skupno plesno točko.

Ko so premagali začetno tremo so se prvošolčki podali na oder, zajeli sapo ter pogumno zapeli množici, ki bi strah nagnala v kosti tudi izkušenim pevcem.

Prvošolčki so zapeli pesem Pasovček - Red je vedno pas pripet.

Na obisk so prišle tudi perice.

Perice so prale, pele ter plesale, ko pa so se jim pridružili fantje pa še prešerno smejale.

Nato so se deklice izkazale s skrajno izvirnim in domiselnim plesom »Pralni stroj«, ki naj bi nadomestil trudno delo peric.

»Kar najdeš, vrni, pa se bomo skupaj igrali!« je bil nauk igre drugošolcev.

Sabina Gruden se je z izvrstnim solo petjem vrnila na oder, na katerem je kot učenka pred leti začela nabirati izkušnje.

 

Na koncu so skupaj zapeli še otroci 4. razreda in njihovi starši.

Za konec pa še zahvala predstojnice učiteljev ge. Jane Svetec materam, babicam in ostalim radovednim.

Pripravili so tudi razstavo fotografij letnih aktivnosti učencev POŠ Mekinje.

Na koncu pa so bili zahvale deležni še ravnatelj OŠ Frana Albrehta, g. Rafko Lah, predsednik krajevne skupnosti Mekinje, Matej Slapar ter predsednik ŠKDM Brane Golob, katerega društvo je pomagalo pri izvedbi te proslave.

Skratka! Zaključimo lahko, da je bila prireditev res v veselje materam in babicam, pa tudi vsem ostalim krajanom, ki so se prireditve udeležili v zelo velikem številu. Komaj že čakamo na prireditev naslednje leto.

Za ŠKDM

Jure Ftičar

Add Comment