Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Novo igrišče v Mekinjah otvorili s košarkarskim maratonom

V soboto, 22.10.2016 je potekal že deseti 6-urni košarkarski maraton, tokrat prvič na novem igrišču pod Mekinjskim samostanom.

Pod koši novega igrišča so se pomerili igralci Športnega društva Tuhinj in Športno-kulturnega društva Mekinje. Čeprav smo turnir izvedli nekoliko kasneje v letu kot ponavadi, igralcev ni prav nič zeblo, saj jih je kljub nizkim dopoldanskim temperaturam popoldan grelo toplo jesensko sonce. Tako igralcev, ki so prišli preizkusiti površino novega igrišča niti navijačev, ki se jih je tekom dneva zbralo kar lepo število in so se na koncu veselili s svojimi zmagovalci, ni manjkalo. Na vsaki strani so igrali po štirje igralci z možnostmi menjave vseh igralcev, turnir pa je minil v znamenju športnega duha in borbenosti. Vsi igralci in navijači so na novem igrišču lahko jedli in pili, saj sta Športno kulturno društvo Mekinje in KS Mekinje poskrbeli za hrano in pijačo.

14641912_1201027356610927_1791448316724782283_n
Začetna postava traidicionalnega košarkarskega dvoboja. (Foto: Miha Pavlinič)

 

Pred leti smo v Mekinjah igrišče postavili kar za kulturnim domom v Mekinjah.
Pred leti smo v Mekinjah igrišče postavili kar za kulturnim domom v Mekinjah.

Tekmovanje “6 ur košarke” je izmenično organizirano enkrat v Tuhinju, naslednje leto pa v Mekinjah. Ker v Mekinjah do sedaj nismo imeli športnega igrišča, je bilo tekmovanje vedno organizirano kot protest v želji po izgranji le tega in sicer na različnih lokacijah (na parkirišču tovarne Kemostik in  za domom ŠKDM, kjer smo morali za igro zapreti odsek ceste, ki vodi v Nevlje), ker pa je to prva tekma na novem igrišču je letošnji turnir za Mekinjčane prav poseben. Letos so na novem igrišču slavili gostje, vendar je bil rezultat vse do zadnjih minut neodločen.

 

Matej Slapar, podžupan mesta Kamnik in Matej Tonin, poslanec v državnem zboru.
Matej Slapar, podžupan mesta Kamnik in Matej Tonin, poslanec v državnem zboru.
Pokal, ki ga osvoji zmagovalec turnirja.
Pokal, ki ga osvoji zmagovalec turnirja.

Napisal: Jernej Ftičar, ŠKDM