Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Predstavitev društva – Športno kulturno društvo Mekinje

Športno kulturno društvo Mekinje ali krajše ŠKDM sestavljajo člani z najrazličnejšimi usmeritvami in cilji, povezuje pa nas predvsem ljubezen do športa, kulture, napredka, lokalne skupnosti ali pa zgolj druženja. Tedensko ali pogosteje se dobivamo na naših sestankih in dogodkih v prostorih Športno kulturnega društva, na Cankarjevi 37, v Mekinjah pri Kamniku.

V društvu skozi vse leto organiziramo veliko najrazličnejših aktivnosti in dogodkov, ki so v prvi vrsti  namenjeni krajanom Mekinj in  tudi ostalim.

Na športnem področju vsako leto pripravljamo Kros po okoliških gozdovih, katerega se vsako leto udeleži veliko število tako profesionalnih kot tudi rekreativnih tekačev. Poleg krosa pa so dogodki ŠKDM na športnem področju še: – Košarkarski turnirji

– Odbojkarski turnirji

– Organizacija najrazličnejših pohodov

– Organizacija rekreacije za mladince

– Organizacija rekreacije oz. športnih druženj za najmlajše (predšolske) otroke – NOVO

Naši člani pa se udeležujejo tudi najrazličnejših turnirjev v nogometu, košarki, odbojki, tekih, za starejše pa vsako leto 25. avgusta organiziramo tudi pohod na Vovar.

Vsako leto organiziramo tudi družabno smučanje, kjer povabimo vse krajane.

V naših vrstah imamo tudi zelo aktivno dramsko skupino, ki šteje okoli 15 članov. Članom dramske skupine ne manjka energije in odrskega adrenalina, zato se nadejajo, da bodo tudi s komedijo Pričarani ženin vsaj tako uspešni, kot so bili s predhodnico le te. Pred igro Pričarani ženin, so naši člani namreč uprizarjali komedijo Hobson v škripcih, Gugalnik in Zakonci stavkajo, katero so širom Slovenije ponovili kar 30 krat, z njo so se predstavili tudi zamejskim Slovencem na avstrijskem koroškem, na tekmovanju amaterskih gledaliških skupin v Pekrah pri Mariboru, pa so dosegli tudi najboljšo oceno za režijo.

Delovanje športno kulturnega društva Mekinje pa je skoraj vsako leto priznano na športnih tekmovanjih in kulturnih prireditvah, saj mnogi člani našega društva dosegajo tako odlična športna priznanja kot tudi kulturna. Posebej naj omenimo, da sta leta 2015 člana našega društva Lado Kveder ter Sonja Bernot prejela srebrno ter bronastno priznanje Občine kamnik – Lado Kveder Srebrno priznanje za dosežke v športu ter Sonja Bernot bronasto za dosežke s področja kulture.

Poleg teh dejavnosti, pa organiziramo tudi druge aktivnosti, kjer k sodelovanju vabimo vse krajane Mekinj in tudi druge. Če imate čas in voljo sodelovati tudi vi, nam pišite na naš naslov ŠKD Mekinje, Cankarjeva 37, 1240 Kamnik ali pa na e-naslov: škd.mekinje@gmail.com