Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Prva abonmajska predstava razprodana

Mekinje, 14.10.2017 – Prva abonmajska predstava v sezoni abonmaja komedije 2017/2018 je bila popolnoma razprodana.

Besedilo in fotografije: Jernej Ftičar

Šentjakobsko gledališče Ljubljana je v krajevnem domu Mekinje s pohotno-maščevalno komedijo Seks in ljubosumnost navdušilo tako mlado kot staro občinstvo. Odlična, večkrat nagrajena komedija, priznanega francoskega avtorja M. Camolettija, v režiji mojstra tega žanra J. Jamnika ni pustila prav nobenega gledalca ravnodušnega.

Sonja Bernot

Pred predstavo sta Ana Berwanger in Ines Kern vse prisotne pozdravile z veselo Kekčevo pesmijo, s katero sta sprostile gledalce, da so se lahko predali komediji, Matej Slapar pa se je zahvalil Sonji Bernot in njeni ekipi za trud organiziranja že petega abonmaja komedije v Mekinjah.

Ana Berwanger (levo) in Ines Kern (desno)
In zgodba? Bernard (Srečko Kermavner) odkrije, da ga žena (Katarina Batagelj Glavan) vara. Z zvijačo organizira sestanek na štiri oči z njenim ljubimcem Robertom (Boris Car) in ga postavi pred kruto dilemo: ali ljubimec za maščevanje da na voljo svojo ženo (Mirjam Sedmak) ali pa ga bo Bernard ubil. Robert izbere prvo možnost, toda s figo v žepu. Na večerjo, po kateri naj bi se stvari uredile, pripelje plačano dekle (Katarina Lukšič), ki se pretvarja, da je njegova žena. Stvari se razvijajo v pravo smer, dokler se nenadoma ne pojavi Robertova prava žena …
Kot je v Mekinjah za prvo predstavo sezone v navadi je po predstavi je sledila še pogostitev gostov, kjer so navzoči lahko poklepetali ob pecivu in dobrem vinu.
V Športno-kulturnem društvu Mekinje se zahvaljujemo vsem, ki ste se včeraj prišli nasmejati z nami in upamo, da se vidimo še na ostalih predstavah.
[trx_button type=”square” style=”default” style_color=”original” size=”small” color=”#070705″ bg_color=”#E5EB00″ link=”http://mekinje.info/abonma-komedije/”  align=”center” popup=”no” top=”inherit” bottom=”inherit” left=”inherit” right=”inherit”]Opise in okvirne datume predstav najdete tukaj (klik)[/trx_button]