Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tekaški praznik v Mekinjah

27. april je v Mekinjah minil v športnem duhu, saj se je odvil že 28. mekinjski kros in 10. memorial Mira Petka. Deževje ni ustavilo vrsto tekačev in tekačic, tako starih kot mladih, ki so se ponovno pomerili v krosu, pa tudi v kolesarjenju in teku s pomočjo vlečnih psov (canicrossu).

kros1

Tekači vseh starosti so se ponovno pomerili v teku skozi teren, ki marsikomu predstavlja prevelik zalogaj, ter se borili za nagrade ter za mesto na najvišji stopnički. Proga je bila letos zelo spolzka, a kljub temu ni prišlo do večjih poškodb tekmovalcev, v cilju pa je tekmovalce čakal topel obrok. Kros je med drugim zaznamovalo tudi slabo vreme, k sreči pa se je vse končalo že pred popoldanskim neurjem in sneženjem.

28. mekinjski kros so otvorili najmlajši, dečki in deklice od leta rojstva 2009 naprej, ki so se pomerili pri teku na 500 metrov, najmlajši udeleženec krosa pa je štel komaj leto in pol.Tem so sledili malo starejši otroci, ki so se pomerili na 500, 1000m in 2000m, nato moški in ženske 5 kilometrov, najbolj vzdržljivi pa so se pomerili na 10 kilometrski progi. Najstarejši udeleženec je štel kar 75 let. Poleg tekačev pa je na progi nastopilo kar nekaj štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplinah canicross ter bikejoring. Čestitamo vsem tekmovalcem, ne samo tistim na stopničkah, za udeležbo na krosu v tako težkih vremenskih razmerah. Proga, po kateri so tekli, je bila že nekaj ur za krosom zaradi neurja ter sneženja neprehodna.

ekipa_skdm
Ekipa ŠKDM

Zahvaliti se moramo tudi navijačem, ki so kljub dežju navijali za tekmovalce, sponzorjem, lastnikom travnikov ter ekipi Športno kulturnega društva Mekinje, ki je požrtvovalno postavljala ter pospravljala prizorišče. Po njihovi zaslugi je bilo tako vse očiščeno in pospravljeno še pred popoldanskim sneženjem.

Napisal: Jernej Ftičar, ŠKDM