Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Uspešno izveden mekinjski kros 2023

Četrtek, 27. aprila 2023, je v Mekinjah že tradicionalno minil v športnem duhu, saj se je odvil 33. Mekinjski kros in 15. Memorial Mira Petka.

230 tekačic in tekačev vseh starosti so se pomerili v teku skozi teren, ki marsikomu predstavlja velik zalogaj ter se borili za nagrade in za mesto na najvišji stopnički. Tekmovalci so bili vsesplošno zadovoljni, saj se na progi ni nihče poškodoval, gledalci pa so doživeto navijali za svoje favorite. Na cilju je bilo za vse gledalce poskrbljeno za dobro hrano in pijačo.

33. Mekinjski kros so odprli najmlajši s tekom vrtčevskih otrok, pomerilo pa se je skoraj 70 otrok. Vsak od otrok, ki je tekmoval na Mekinjskem krosu, je dobil tudi spominsko medaljo za sodelovanje, ki jo je podelil župan Matej Slapar. Nato so tekli dečki in deklice od leta rojstva 2014 do 2017, ki so se pomerili v teku na 500 metrov. Tem so sledili malo starejši tekači, ki so se pomerili na 1 in 2 kilometra metrov, nato pa ženske na 5 kilometrov in moški ter veterani na 10 kilometrov. Poleg tekačev je na progi nastopilo okoli 10 štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplini canicross.

Najboljši tekač je bil Timotej Bečan (KGT Papež), drugo mesto je zasedel Matej Letojne (ŠD Team Mozirje), tretji pa je bil Franci Volkar (ŠKD Mekinje).

V ženski kategoriji je zmagala Hassel Michelle (#Bergziegenhd), drugo mesto je zasedla Maruša Cijan Brkič (Izi šport) in tretje mesto je pripadalo Ivica Žlogar (KGT Papež).

Športno – kulturno društvo Mekinje se tudi za naslednje leto nadeja izvrstnega dogodka, za kar se imajo zahvaliti predvsem 30 prostovoljcem, donatorjem, tekmovalcem ter tudi obiskovalcem.

Proga Mekinjskega krosa je ena zahtevnejših v okolici, zato seveda čestitamo prav vsem tekmovalcem, ne samo tistim, ki ste slavili na stopničkah.