Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Jubilejni mekinjski kros uspel

27. april je v Mekinjah minil v športnem duhu, saj se je odvil jubilejni 30. mekinjski kros in 12. memorial Mira Petka. Tekači so bili letos izjemno dobre volje, morda tudi zato, ker prvič po nekaj letih mekinjsko nebo ni grozilo z dežjem.

[trx_button type=”square” style=”default” style_color=”original” size=”medium” color=”#FFFFFF” bg_color=”#13D1E8″ align=”center” link=”http://mekinje.info/wp-content/uploads/2018/04/Rezultati-Mekinjski-kros-2018.pdf” target=”http://mekinje.info/wp-content/uploads/2018/04/Rezultati-Mekinjski-kros-2018.pdf” popup=”no” top=”inherit” bottom=”inherit” left=”inherit” right=”inherit”]REZULTATI 30. MEKINJSKEGA KROSA[/trx_button] 

Avtor besedila in fotografij: Jernej Ftičar

Tekači vseh starosti so se ponovno pomerili v teku skozi teren, ki marsikomu predstavlja prevelik zalogaj, ter se borili za nagrade ter za mesto na najvišji stopnički. Letos je bila proga lepo očiščena ter nekoliko mokra, saj je noč pred dogodkom deževalo. Tekmovalci so bili vsesplošno zadovoljni, saj se na progi ni nihče poškodoval, gledalci pa so doživeto navijali za svoje favorite. Na cilju je bilo za vse gledalce poskrbljeno za dobro hrano in pijačo.

30. mekinjski kros so otvorili najmlajši s cicitekom, tekom vrtčevskih otrok, mnogi izmed katerih so tekli skupaj s svojimi starši. Nato so tekli dečki in deklice od leta rojstva 2011 naprej, ki so se pomerili pri teku na 500 metrov. Vsak od otrok, ki je tekmoval na Mekinjskem krosu je dobil tudi spominsko medaljo za sodelovanje, ki sta jih podelila Renata Semprimožnik in podžupan občine Kamnik Matej Slapar.

Vsak otrok, ki je tekel na mekinjskem krosu je dobil medaljo za sodelovanje.

Tem so sledili malo starejši tekači, ki so se pomerili na 500, 1000m in 2000m, nato moški in ženske 5 kilometrov, najbolj vzdržljivi pa so se pomerili na 10 kilometrski progi. Najstarejši tekač letos je štel 72 let, najmlajša tekačica pa slabi dve leti. Poleg tekačev je na progi nastopilo okrog 30 štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplini canicross.

Letos smo videli zelo veliko nasmejanih tekačev in tekačic.

Športno – kulturno društvo Mekinje se tudi za naslednje leto nadeja izvrstnega dogodka, za kar se imamo zahvaliti predvsem prostovoljcem, donatorjem , tekmovalcem ter tudi obiskovalcem, ki vsi skupaj prispevajo k vsakoletni tradiciji ter poskrbijo, da je dogodek vsako leto boljši. Proga mekinjskega krosa je ena zahtevnejših v okolici, zato seveda čestitamo prav vsem tekmovalcem, ne samo tistim, ki ste slavili na stopničkah.