Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MEKINJE PONOVNO PRIVABILE TEKAČE

27. april 2015 je v Mekinjah minil v športnem duhu, saj se je odvil že 27. mekinjski kros in 9. memorial Mira Petka. Napovedano slabo vreme ni ustavilo vrsto tekačev in tekačic, tako starih kot mladih, ki so se ponovno pomerili v krosu, pa tudi v kolesarjenju in teku s pomočjo vlečnih psov (cani crossu).

Tekači vseh starosti so se ponovno pomerili v teku skozi teren, ki marsikomu predstavlja prevelik zalogaj, ter se borili za nagrade ter za mesto na najvišji stopnički. Letos je bila proga lepo očiščena ter suha, tekmovalci pa so bili vsesplošno zadovoljni, saj se na progi ni nihče poškodoval, gledalci pa so doživeto navijali za svoje favorite. Na cilju pa je bilo seveda tudi poskrbljeno za hrano in pijačo.

27. mekinjski kros so otvorili najmlajši, dečki in deklice od leta rojstva 2008 naprej, ki so se pomerili pri teku na 500 metrov, najmlajši udeleženec krosa pa je štel komaj leto in pol.Tem so sledili malo starejši otroci, ki so se pomerili na 500, 1000m in 2000m, nato moški in ženske 5 kilometrov, najbolj vzdržljivi pa so se pomerili na 10 kilometrski progi. Najstarejši udeleženec je štel kar 75 let. Poleg tekačev pa je na progi nastopilo okrog 30 štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplinah canicross ter bikejoring. Celotne rezultate krosa si lahko ogledate tukaj.

Športno – kulturno društvo Mekinje se tudi za naslednje leto nadeja izvrstnega dogodka, za kar se imamo zahvaliti predvsem prostovoljcem, donatorjem (posebna zahvala gre podjetju Calcit ter občini Kamnik), tekmovalcem ter tudi obiskovalcem, ki vsi skupaj prispevajo k vsakoletni tradiciji ter poskrbijo, da je dogodek vsako leto boljši.