Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MEKINJSKI PIKNIK 2014

9.8.2014 smo se Mekinjčani ponovno zbrali v Oševku na tradicionalnem pikniku za vse krajane in krajanke. Poleg tradicionalne tekme mladi proti starejšim smo podarili tudi majhno darilo letošnjima mladoporočencoma.

Okoli 50 obiskovalcev tekom popoldneva se je ponovno nadejalo dobre družbe v Oševku, tokrat na rahlo spremenjeni lokaciji. Vreme nam je bilo za to poletje netipično naklonjeno, ko pa je zrak napolnil vonj po pečenju mesa, se nam je vrnil vsem znani občutek poletnega piknikovanja.

Minilo je že kar nekaj let od prvega mekinjskega družabnega piknika, ker se dobro vidi iz obiskovalcev – mnogi redni obiskovalci so namreč del mladih družin z otroci, ki skačejo okoli ali pa še čakajo, da pridejo na svet. Tako smo letos, kot je v navadi, obdarili tudi letošnja mladoporočenca Barbaro in Uroša Zupan, katera sta s “šrangarskim” denarjem prispevala k uspešni izvedbi dogodka.

Seveda pa nismo le jedli, pili in se zabavali – mladi in stari so se tudi zapodili po travi na tradicionalni tekmi med starimi in mladimi. Tokrat so mlade starejši presenetili in prekinili njihov niz zmag, saj so po večih letih namreč z golom razlike zmagali starejši. Mlade noge očitno ne pomenijo vedno tudi premoči pri brcanju usnja!