Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Pričarani ženin gostuje v Šmartnem, koncert ob kulturnem prazniku ter Goli pianist

 

Februar bo v športno-kulturnem društvu Mekinje znova pester.

Mesec dramska sekcija ŠKD Mekinje pričenja z gostovanjem v Šmartnem v Tuhinju. 4. februarja se bodo v tamkajšnjem kulturnem domu predstavili s svojo komedijo Pričarani Ženin.

Igralci ŠKD Mekinje, igra Pričarani Ženin

8. februar, Prešernov dan, nam bo v Mekinjah popestril mešani pevski zbor VOX MEDICORUM kulturno umetiškega društva Univerzitetnega Kliničnega centra in Medicinske Fakultete pod vodstvom zborovodkinje Barbare Maurer.

Vokalna skupina Vox medicorum je bila ustanovljena leta 1979, najprej kot oktet študentov medicine, ki je kmalu dobil ime »oktet z napako«, saj je zaradi študijskih in službenih obveznosti le redko nastopal v polnem sestavu. Z leti se je število pevk in pevcev povečevalo. Tako šteje zbor danes 17 članov “ v njem prepevajo zdravniki, stomatologi, študenti medicine in drugi delavci v zdravstvu “, ki se radi družijo ob prepevanju zborovskih skladb iz tuje in slovenske glasbene zakladnice. Skupina, ki je dejavni sestavni del Kulturno-umetniškega društva Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraigher nastopa redno na koncertih v domovini, pot jo je zanesla tudi preko meje, njeno posebno poslanstvo pa so nastopi pred kolegi zdravniki v okviru kulturnih programov društva in sodelovanje na domačih in mednarodnih medicinskih srečanji in drugih strokovnih prieditvah. Svojo kakovost je zbor leta 1997 potrdil tudi na slovenskem tekmovanju zborov Naša pesem v Mariboru, kjer je osvojil bronasto plaketo. Ob 210-letnici ustanovitve prve civilne bolnice v Ljubljani sta izšli zgoščenka in kaseta z uspešnicami iz sporeda zbora. Vox medicorum sta od ustanovitve vodila dr. Matjaž Vrtovec, Judita Cvelbar in Milivoj Šurbek, od leta 2002 do 2011 je bil dirigent zbora mag. Tomaž Faganel. Od leta 2012 zbor ponovno vodi Judita Cvelbar.

Koncert bo 8. februarja ob 17:00 uri v Domu krajanov v Mekinjah. Vstop je prost.

Vox Medicorum. (Vir: Facebook stran PZ Vox Medicorum)

11.2.2017 ob 19:00 pa se nam bo v Domu Krajanov v Mekinjah predstavilo KD Janez Jalen Notranje Gorice z igro GOLI PIANIST.

[trx_button type=”square” allign=”center” style=”filled” style_color=”original” size=”small” color=”#FFFFFF” bg_color=”#D41B1B” link=”http://mekinje.info/dogodki/predstava-goli-pianist/” popup=”no” top=”inherit” bottom=”inherit” left=”inherit” right=”inherit” animation=”bounceIn”]Več o predstavi najdete tukaj (klik)[/trx_button]