Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

6-urni košarkarski maraton dobili Mekinjčani

Mekinje, 16.9. – Pod koši igrišča v Mekinjah so se na šest urnem košarkarskem maratonu pomerili igralci Športnega društva Tuhinj in Športno-kulturnega društva Mekinje. Vreme je bilo letos idealno, saj je ves turnir igralce in gledalce grelo toplo sonce. Na vsaki strani so igrali po štirje igralci z možnostmi menjave vseh igralcev. Turnir je minil v znamenju športnega duha in borbenosti, obe ekipi pa sta dali od sebe maksimalno, saj je bil rezultat vse do konca tekme zelo izenačen. Na koncu so z rezultatom 348:350 vendarle slavili Mekinjčani. Vsi igralci in navijači so na igrišču lahko jedli in pili, saj sta Športno kulturno društvo Mekinje in KS Mekinje poskrbeli za hrano in pijačo.

Tekmovanje “6 ur košarke” je izmenično organizirano enkrat v Tuhinju, naslednje leto pa v Mekinjah. Ker Mekinjčani nismo imeli svojega igrišča, smo v Mekinjah morali turnir organizirati na različnih lokacijah (na parkirišču tovarne Kemostik in  za domom ŠKDM, kjer smo morali za igro zapreti odsek ceste, ki vodi v Nevlje), sedaj pa se na našem igrišču že nekajkrat letno odvijajo razni športni dogodki. Mekinjčani in Tuhinjci se bomo seveda srečali tudi prihodnje leto, saj je naš šest urni turnir lepa prijateljska vez, ki veže oba kraja.

Zahvaljujemo se vsem športnikom, ki ste danes pokazali zelo borbeno igro in gledalcem, ki ste prišli navijat za svojo ekipo.