Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

6 UR KOŠARKE V TUHINJU

V nedeljo, 27.9.2015 je na košarkarskem igrišču v Tuhinju že deveto leto zapored potekala tradicionalna športna prireditev “6 ur košarke”, kjer so se v maratonski igri pomerili člani košarkarske ekipe ŠKD Mekinje in košarkarska ekipa Športnega društva Tuhinj. Matej Tonin, član Športnega društva Tuhinj je na socialnem omrežju o dogodku zapisal takole: “Po letu 2012 smo letos v 6 urnem košarkarskem maratonu ponovno slavili Tuhinjci. Bilo je napeto, kot vedno tesno do zadnjih sekund. V skupnem seštevku vodijo Mekinjčani s 5 zmagami, mi jih imamo 4. Čestitke vsem igralcem za borbenost in fairplay.” Tekmovanje je bilo vsako leto organizirano, kot opozorilo na pomanjkanje športnih površin v KS Mekinje.

Tekmovanje “6 ur košarke” je izmenično organizirano enkrat v Tuhinju, naslednje leto pa v Mekinjah, vendar ker v Mekinjah do sedaj še nismo dobili športnega igrišča, se ta v Mekinjah postavi kar na parkirišču tovarne Kemostik ali za domom Športno-kulturnega društva Mekinje. Matej Slapar, ki je tudi član Športno-Kulturnega društva Mekinje, nam je povedal: “Dejansko, smo že blizu cilja in verjamem, da bomo prihodnje leto vendarle zgradili večnamensko sportno igrisce, ki bo namenjeno za sportno in družabno srecevanje obcanov.”
Tekmovanje je bilo tako izpeljano kljub vetrovnemu septemberskemu vremenu, v Športno-kulturnem društvu mekinje pa se že veselimo desetega srečanja ŠKDM ter športnega društva Tuhinj, ki bo naslednje leto, upajmo, že na novem igrišču v Mekinjah.

Jernej Ftičar, ŠKDM